Följ WW ViktVäktarna

Pressmeddelanden

Nära var femte svensk är flexitarian

Nära var femte svensk är flexitarian

Pressmeddelanden   •   Jun 24, 2021 09:54 CEST

Svenskarnas köttkonsumtion fortsätter att minska. Drygt fyra av tio undviker i någon grad att äta kött, det visar en ny Sifo gjord av WW ViktVäktarna. Samma undersökning visar att nästan en av fem föredrar en flexitariansk kost, vilket innebär att man huvudsak äter en vegetarisk kost även om man inte utesluter kött helt.

Pandemieffekten: Sex av tio män vill gå ner i vikt

Pandemieffekten: Sex av tio män vill gå ner i vikt

Pressmeddelanden   •   Jun 03, 2021 07:00 CEST

En överväldigande majoritet av alla svenska män vill gå ner i vikt. De flesta siktar på en viktnedgång med två till fem kilo, enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WW ViktVäktarna. Den visar också att var femte man ser restriktionerna till följd av covid-19 som ett av de största hindren för att kunna förbättra hälsovanorna.

Skräpmaten som ökat under pandemin

Skräpmaten som ökat under pandemin

Pressmeddelanden   •   Apr 26, 2021 07:00 CEST

36 procent av svenskarna har ökat sitt intag av olika skräpmatsprodukter sedan covid-19 bröt ut, det visar en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av WW ViktVäktarna. Det är intaget av godis samt kakor och bakverk som ökat mest. Även chips och snabbmat som pizza och hamburgare har konsumerats mer nu än innan pandemin. Den negativa hälsotrenden är tydligast bland kvinnor och unga.

WW ViktVäktarna släpper ny fikabok

WW ViktVäktarna släpper ny fikabok

Pressmeddelanden   •   Apr 21, 2021 13:21 CEST

WW ViktVäktarna släpper en ny fikabok, Söta saker. En hälsosam livsstil handlar om att äta allt, men inte alltid och inte hur mycket som helst. Att låta godsaker vara ett positivt inslag i våra liv skapar mycket bättre förutsättningar för en långsiktigt hållbar och hälsosam livsstil.

Varannan rör på sig mindre

Varannan rör på sig mindre

Pressmeddelanden   •   Apr 06, 2021 13:34 CEST

Svenskarnas motionsvanor har förändrats. Drygt fyra av tio rör på sig mindre nu än för sex månader sedan. Därtill går hela sju av tio svenskar färre steg än det ofta rekommenderade 10 000 steg per dag. Framförallt har unga minskat sin fysiska aktivitet. Det visar en färsk Sifo-undersökning som WW ViktVäktarna har genomfört.

WW ViktVäktarna i stegkampanj för världens vattenkris

WW ViktVäktarna i stegkampanj för världens vattenkris

Pressmeddelanden   •   Feb 22, 2021 08:00 CET

​I mars tar WW ViktVäktarna, tillsammans med WaterAid, ett krafttag för att fler ska få tillgång till rent vatten. Via WaterAids stegräknare ska WW ViktVäktarnas medlemmar vandra hela vägen från Sverige till Papua Nya Guinea – en sträcka på 65 miljoner steg. Syftet är att skapa engagemang och samla in pengar till den globala vattenkrisen samt uppmana fler till vardagsmotion.

WW ViktVäktarna släpper ny kokbok för alla kockar, och alla tillfällen

WW ViktVäktarna släpper ny kokbok för alla kockar, och alla tillfällen

Pressmeddelanden   •   Jan 11, 2021 13:06 CET

Vanlig mat betyder olika för olika personer. Somliga tycker att vanlig mat är husmanskost, medan bibimbap, bowls och scallion pancakes är vanlig mat för andra. Vanlig mat är alltså all typ av mat och därför är WW ViktVäktarnas nya kokbok full av recept som passar alla kockar, oavsett om du är traditionell eller lite mer nyfiken.

Nära var fjärde nykter på nyårsafton

Nära var fjärde nykter på nyårsafton

Pressmeddelanden   •   Dec 30, 2020 08:00 CET

23 procent av svenskarna planerar en vit nyårsafton i år, det visar en färsk undersökning från WW ViktVäktarna/Sifo. Det är framförallt unga och kvinnor som väljer bort alkoholen på årets sista dag. 70 procent av männen mot 63 procent av kvinnorna kommer dricka – och dessutom gärna starksprit.

Varannan svensk tänker gå ner i vikt

Varannan svensk tänker gå ner i vikt

Pressmeddelanden   •   Dec 28, 2020 12:39 CET

Nästan varannan person planerar att gå ner i vikt inför eller under 2021. Var tredje svensk tänker påbörja sin viktminskning redan innan nyår. Det visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WW ViktVäktarna.

Julen svenskarnas bästa mathögtid

Julen svenskarnas bästa mathögtid

Pressmeddelanden   •   Dec 15, 2020 12:15 CET

​Fler än varannan svensk uppger att julen är den bästa högtiden – åtminstone om man ser till vilken mat som traditionellt serveras. Näst mest gillar svenskarna midsommarmaten och minst uppskattad är surströmmingsäsongen. Det framkommer av en ny Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av WW ViktVäktarna.