Följ WW ViktVäktarna

​WW ViktVäktarna lanserar onlinetjänst för företag

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2019 08:00 CET

Bara 1 av 10 svenskar äter hälsosamt - det vill vi ändra på!

Nu utökar WW ViktVäktarna sitt företagserbjudande Wellnes at Work med nya medlemskapet Online Coaching. Online Coaching erbjuder företag att bland annat delta på digitala möten samt livechatta med en coach för att förbättra företagshälsan.

Antalet sjukdagar per anställd ökar, det visar statistik från Statistiska centralbyrån[i].

Under tredje kvartalet 2018 var antalet sjukdagar under sjuklöneperioden 1,30 dagar per anställd. 

Nu vill WW ViktVäktarna hjälpa företag att sänka sjukfrånvaron genom att erbjuda medarbetarna kunskap, insikter och motivation som leder till mer hälsosamma vanor.

WW ViktVäktarna har sedan många år erbjudit tjänsten På Jobbet på många orter runtom i landet, som är ett komplement till företagshälsovården. Här besöker en coach arbetsplatsen och hjälper företaget mot hälsosammare mål.


Nu utökar WW ViktVäktarna sitt företagserbjudande med tjänsten Online Coaching, där medlemmarna rapporterar in sin vikt via Facebook Messenger. Därefter följer ett veckotema inom området vikt och hälsa där stort fokus ligger på att skapa hälsosamma vanor. Medarbetarna får ta del av olika utmaningar, veckans recept samt möjlighet att delta i ett chatforum unikt för kollegorna på företaget, samt en timmes gemensam livechatt med en coach från WW ViktVäktarna. Coachen inspirerar medarbetarna att nå och behålla den önskade vikten, tillsammans med stöd och tips från övriga medlemmar.


Upplägg Online Coaching:

  • Rapportera vikt via Facebook Messenger.
  • Veckotema som kommuniceras via video två gånger i veckan av coachen från WW ViktVäktarna
  • Hälsosamma veckoutmaningar
  • Recept
  • Livechat med coach 1 timme per vecka
  • Tips, stöd och inspiration från andra medarbetare

Kontakt:

Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

[i] Källa: https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/sjukloner/konjunkturstatistik-over-sjukloner-ksju/pong/tabell-och-diagram/antal-sjukfall-per-anstalld-efter-sektor/

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.