Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Weight Watchers blir WW, stärker sitt uppdrag att fokusera på hälsa och välmående

En ny tagline introduceras: “Wellness That Works.TM

WW Appen kommer med nya, förbättrade digitala upplevelser och det första medlemsprogrammet av sitt slag ”WellnessWinsTM” lanseras den 4 oktober.

NEW YORK, (September 24, 2018) – Idag annonserar Weight Watchers International, Inc. (NYSE: WTW) att varumärket förnyar sin identitet och blir WW – som ett led i företagets mission att skapa förutsättningar för alla till en hälsosam livsstil. En ny tagline, "Wellness That Works," kommer att användas för att stärka företagets arv och engagemang för att hjälpa människor till mer hälsosamma vanor, med verktyg och metoder som är förankrade i forskning.

“Med decennier av erfarenhet tar vi nu nästa steg som ledande viktminskningsprogram på marknaden. Oavsett vad målet är - att gå ner i vikt, äta bättre, röra på sig mer eller utveckla ett positivt tankesätt – bistår vi med vetenskapliga metoder som är anpassade efter människors liv. Det här är startskottet på vår resa till att bli en världsledande partner inom hälsa och välbefinnande” säger Mindy Grossman, President och CEO på WW.

”Från det ögonblick som jag valde att investera i företaget och gå med i styrelsen har jag varit övertygad om att den roll som WW kan spela i människors liv är enorm”. När Weight Watchers nu blir WW kommer vi att fortsätta inspirera människor inte bara till att äta bra, utan också till att röra på sig mer och lära känna nya människor, allt för att fortsätta uppleva glädjen i ett hälsosamt liv” säger Oprah Winfrey.

Förbättrad digital upplevelse med ett holistiskt fokus på välbefinnande
För att bli en sann partner inom hälsa och välbefinnande utvecklas WW för att på nya sätt bli en del av människors liv. Som ett teknikorienterat företag är innovationstakten hög och företaget lanserar en rad nya funktioner och tjänster som förbättrar den digitala upplevelsen. Exempel på detta är röststyrning och nya verktyg med fokus på aktiviteter och mindset samt möjlighet att etablera nya bekantskaper. Appen, som används av miljontals WW-medlemmar runt om i världen, uppdateras för att återspegla den nya varumärkesidentiteten. Följande uppdateringar kommer att implementeras från och med den 4 oktober:

WellnessWinsTM
För att inspirera till mer hälsosamma vanor lanserar WW WellnessWins – ett helt nytt program som belönar medlemmar för små, medvetna val i vardagen som visat sig leda till ett mer hälsosamt liv. Medlemmarna tjänar "poäng" genom att logga måltider, aktiviteter och vikt, samt genom att delta i WW Wellness Workshops. Poängen kan sedan lösas in mot exklusiva produkter och tjänster som är utformade för att inspirera medlemmarna till ett mer hälsosamt liv. Programmet, som betatestats i USA, lanseras den 4 oktober, med efterföljande internationell lansering under det första kvartalet 2019.

Partnerskap with Headspace
Den mentala inställningen är en viktig faktor för en god hälsa. WW har ingått ett partnerskap med Headspace, en global ledare inom meditation och mindfulness, för att utveckla skräddarsytt innehåll för medlemmarna. Funktionen har testats i appen i USA med positiva resultat. Innehållet från Headspace kommer att lanseras på engelska som en del av användarupplevelsen, för att senare även lanseras på franska och tyska. Det blir första gången som Headspace skapar innehåll på ett annat språk än engelska.

FitPoints 2.0
Baserat på den senaste forskningen presenterar WW en utveckling av FitPoints-systemet för att uppmuntra medlemmar till den fysiska aktivitet som har störst inverkan på individens hälsa. Det nya systemet kommer att skräddarsys efter varje enskild användare - baserat på längd, vikt, ålder och kön - så användaren vet exakt vad varje aktivitet är värd för dem. Uppdateringen av FitPoints-systemet kommer att bli tillgänglig i appen globalt från och med december.

Connect Groups
WW lanserar Connect Groups för att stärka medlemmarnas relationer med varandra och inspirera till hälsosamma vanor. Gemenskapen medlemmarna emellan är en av de mest kraftfulla faktorerna inom WW och en viktig del för en hälsosam livsstil. Medlemmar kommer kunna gå med i olika grupper i appen och därigenom finna stöd hos likasinnade. Exempel på grupper är:

• Mat (glutenfritt, vegetariskt) 
• Livssituationer (studenter, nyblivna mammor, unga i 20-årsåldern)
• Aktiviteter (kör, yoga, simning)
• Mental träning (mindfulness, självkänsla)
• Fritidsintressen (vandring, resor)

Connect Groups kommer bli tillgänglig globalt från och med december.

Fokus på hälsosamma vanor
WW kommer introducera ett nytt hälsofokus för sina medlemmar för att öppna upp programmet för alla som vill skapa en mer hälsosam livsstil, oavsett om man vill gå ner i vikt eller inte. Medlemmarna kommer få tillgång till alla WW:s verktyg, inklusive WW Freestyle som guidar till mer hälsosamma matvanor, FitPoints för fysisk aktivitet, samt möjligheten att skapa nya relationer och bekantskaper som hjälper till att skapa ett positivt tankesätt, så väl som det nya lojalitetsprogrammet WellnessWins.

Röststyrning med Amazon Alexa och Google Assistant
WW släpper idag en betaversion av röststyrning med Amazon Alexa och Google Assistant som gör det möjligt för medlemmar att använda rösten för att:

• Snabbt kolla upp SmartPointsvärdet på olika livsmedel
• Få uppdateringar om hur många SmartPoints de använt
• Enkelt kunna notera det man ätit
• Snabbt lägga till SmartPoints i sin checklista (t.ex. "Lägg till 5 SmartPoints till min lunch".)

Lansering planeras i USA under hösten och därefter globalt.

WW-produkter
Från och med januari 2019 kommer produkter som säljs direkt till konsument av WW inte ha några artificiella sötningsmedel, smaker, färger och konserveringsmedel. Produkterna kommer att reflektera den nya varumärkesidentiteten och på ett tydligt sätt informera konsumenterna om förändringen.

Ny varumärkesidentitet och lansering
Förflyttningen till WW omfattar en helt ny varumärkesidentitet - från logotyp och färgpalett till typsnitt - som kommer integreras i alla delar av produkten och resultera i en helt ny app-upplevelse. Lanseringen av varumärket WW kommer ske i slutet av december i år och Workshop-lokaler kommer uppdateras under 2019.

"Vi kommunicerar förflyttningen till WW på många olika sätt, en av de viktigaste är genom vår nya grafiska identitet. Vi har lyssnat på våra medlemmar och skapat ett nytt utseende och en känsla som är djärv, stark och modern. Identiteten uttrycker den roll vi vill spela i människors liv för att bli en världsledande partner inom hälsa och välbefinnande”, säger Gail Tifford, Chief Brand Officer, WW. 

För mer information, kontakta:
Sofie Segerborg, Presskontakt
+46 73 749 09 86
press@edelmandeportivo.com

Ämnen


Om WW
WW är ett globalt företag inom hälsa och välbefinnande och världens ledande kommersiella vikthanteringsprogram. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor genom livet. Med våra digitala upplevelser och fysiska möten följer medlemmar vårt program som omfattar hälsosam kost, fysisk aktivitet och hjälp att skapa ett positivt mindset. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att bygga nya nätverk och med vår djupa kunskap inom beteendevetenskap strävar vi efter att göra wellness tillgängligt för alla. För mer om WW:s syn på en hälsosam livsstil, besök ww.com. För mer information om vår globala verksamhet, besök vår hemsida på corporate.ww.com.

I Sverige finns WW som ViktVäktarna och leder marknaden för viktminskningsprogram. ViktVäktarna kommer i linje med koncernen att få en ny grafisk identitet som rullas ut under 2018 och 2019. Sedan 2016 har antalet medlemmar i ViktVäktarna fördubblats.

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö