Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ViktVäktarna välkomnar ny studie

 

En ny studie* om bantning visar att det enda som hjälper när man skall gå ner i vikt är att dra ner på mängden kalorier. Studien pekar också på att de som får professionell vägledning lyckas bättre än de som försöker på egen hand.

 


- Självklart är detta en bekräftelse på att vår metod fungerar. Studien visar att en kombination av god och välbalanserad kost, motion samt stöd och vägledning är det som ger resultat, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningschef på ViktVäktarna.

 

ViktVäktarna anser sin metod inte vara en diet utan en livsstil.
- Många av de medlemmar som kommer till oss och har lyckats hålla vikten i många år har gjort samma erfarenhet. De har beslutat sig för att livsstilen är för resten av livet, och inte för ett par veckor eller månader framöver, säger Karin Nileskog.

 


Mat med låg energidensitet

Den nya bantningsstudien pekar på att det är viktigt att dra ned på mängden kalorier om man vill gå ner i vikt. Det har alltså ingen betydelse om kalorierna kommer från fett, protein eller kolhydrater.

 

- Reduktion av kalorier betyder däremot inte att man skall äta mindre mat, tvärtom. Väljer du rätt sorts mat kan du äta betydligt mycket mer än du kanske är van vid och ändå gå ner i vikt. Många av våra medlemmar upplever att de äter mer sedan de börjat hos oss, säger Karin Nileskog.

 

Det gäller att välja mat med låg energidensitet dvs mat som gör det möjligt att äta stora portioner till en liten mängd kalorier men med hög mättnadsgrad. Mat med hög energidensitet däremot är mat som redan vid små portioner ger stora mängder kalorier och som inte mättar så bra.

 

- Det är ju ganska självklart att 200 gram potatis mättar bättre än 200 gram chips och detta trots att du, när du väljer potatis endast får i dig cirka en sjundedel av kalorierna mot vad chipsen ger, säger Karin Nileskog.

 

*Bantningsstudien publicerades nyligen i den vetenskapliga tidskriften "The New England Journal of Medicine". Amerikanska forskare har följt mer än 800 överviktiga eller feta amerikaner under två år. Det är den största och längsta bantningsstudien som hittills gjorts.

 

Kontaktperson:
Karin Nileskog, kost och utbildningsansvarig tfn: 070-534 12 04.

 

Fakta om ViktVäktarna
ViktVäktarna har funnits i Sverige under 37 år och har sedan starten hjälpt närmare 2 miljoner människor att gå ned i vikt. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten.

 

Under tiden den första mars t om den siste maj stöttar ViktVäktarna
Hjärt- Lungfondens
kampanj Rädda Kvinnohjärtat.

 

Ämnen

Taggar


WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö