Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

- ViktVäktarna tar sin framgångsrika metod till Europaparlamentet.

 

 

 

 

Pressmeddelande 23 januari, Malmö

 

Hälsosam livsstil uppmuntras i Bryssel

Genom att erbjudas möjlighet att hantera sin egen vikt, trots en stressig livsstil, ska människor som arbetar på Europaparlamentet nu få möjlighet att leva som de lär. Ledamöterna i Europaparlamentet arbetar idag med att uppmärksamma det växande problemet med fetma i Europa som eskalerar lavinartat. ViktVäktarna erbjuder nu politikerna att gå på möten hos ViktVäktarna.

Med start den 24 januari kan europaparlamentarikerna gå på möten hos ViktVäktarna för att få hjälp och stöd att leva ett hälsosamt liv. Tjänsten som introduceras i Bryssel har anpassats till europaparlamentarikernas krävande livsstil och kan jämföras med ett liknande initiativ i det brittiska parlamentet, där drygt 100 parlamentsledamöter och intressenter medverkar varje år.

Politikerna erbjuds möjlighet att helt konfidentiellt träffa en personlig konsulent, som är utbildad inom kost, hälsa och motion, en gång i veckan .
– ViktVäktarnas tjänst innebär en möjlighet för europeiska beslutsfattare att föregå med gott exempel och visa att de bryr sig om Europas medborgares hälsa. Första steget här är att börja med att hantera sin egen vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt med stöd av en konsulent och veckovis invägning, säger Melanie Stubbing, VD för ViktVäktarna i Europa.

ViktVäktarnas metod visar, genom forskning, på en stabil viktminskning som är hälsosam och effektiv. Genom kostprogrammet ProPoints är det enkelt att hålla koll på vad man kan och får äta samtidigt som antalet ProPoints ger en indikation på när du ätit tillräckligt. En modern onlinetjänst och en app för iPhone/iPad gör det enkelt för alla oavsett livsstil att följa ViktVäktarnas program.

För mer information vänligen kontakta:
Filippa Törnwall, PR-chef ViktVäktarna, mob:0733 906495 eller mail: filippa.tornwall@viktvaktarna.se

 

 

Ämnen


Om ViktVäktarna
I Sverige har närmare 2 miljoner människor minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. ProPoints® bygger på den senaste vetenskapliga forskningen inom övervikt. ViktVäktarna har cirka 95 000 medlemmar i Sverige och Weight Watchers är världens största viktminskningsorganisation som erbjuder service till  miljoner människor världen över.
Läs mer på: www.viktvaktarna.se

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö