Gå direkt till innehåll
ViktVäktarna och City Gross lanserar matkasse

Pressmeddelande -

ViktVäktarna och City Gross lanserar matkasse

ViktVäktarna och butikskedjan City Gross har inlett ett samarbete och lanserar nu en ny färdigkomponerad matkasse med fokus på hög kvalité, färska råvaror och hälsosamma recept. Måltiderna passar hela familjen men underlättar samtidigt för vuxna som vill gå ner i vikt. Kassen innehåller fem middagar för fyra personer per vecka och kan antingen beställas för hemkörning eller hämtas upp i någon av City Gross 37 stormarknader.

Matkassen är tänkt att underlätta i vardagen för de som följer ViktVäktarnas program – men är samtidigt ett utmärkt alternativ för alla som helt enkelt vill skaffa sig sundare vanor. Även familjemedlemmar som inte behöver gå ner i vikt kan njuta av måltiderna – och avstår då bara från att begränsa sina portioner.

City Gross och ViktVäktarna utlovar en matkasse av hög kvalité, med fokus på färska råvaror och butiksstyckat svenskt kött. Recepten är utvalda av Karin Nileskog, som har över tjugo års erfarenhet av att komponera hälsosamma måltider till svenskar i behov av en sundare livsstil.

– För många är viktminskning idag så starkt förknippat med avkall och uppoffringar att de glömmer den så viktiga matglädjen. Vi vill fortsätta föra fokus på själva maten och inspirera fler till mättande, smakrik och hälsosam matlagning, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna.

Matkassen finns tillgänglig på City Gross 37 stormarknader, från Trelleborg i söder till Sundsvall
i norr. På City Gross satsar man på svenskt butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar och egna butiksbagerier. Kedjan har idag högst tillväxt av Sveriges stora dagligvarukedjor och dess olika matkasseupplägg tillhör de fem mest populära.

City Gross och ViktVäktarnas visioner är i grunden väldigt lika; vi vill båda underlätta för konsumenten att göra kloka, medvetna val. Vi tilltalas också av ViktVäktarnas sunda värderingar och gläds åt att kunna erbjuda våra kunder en matkasse som gynnar hela familjen, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross matkasse.

ViktVäktarnas matkasse kan beställas på www.citygross.se/matkasse från och med 11 augusti. Kassen innehåller fem middagar för fyra personer per vecka. Vid hämtning i butik kostar kassen 649 kr, vid hemkörning kostar den 699 kronor.

 

Kontakt:

Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna: karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62

Ulrika Ennen, Marknadsdirektör på ViktVäktarna: ulrika.ennen@viktvaktarna.se,
0733 64 15 74.

Carl-Mikael Bergendahl, e-handelsansvarig City Gross, carlmikael.bergendahl@bergendahls.se, 0705-37 83 29

 

 

Ämnen


Om ViktVäktarna:

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan
1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Om City Gross:

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag
och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 37 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser. Läs mer på: www.citygross.se


 

Relaterat material

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö