Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

VIKTVÄKTARNA INTRODUCERAR VIKTVÄKTARNA FLEX™: BÄTTRE RESULTAT OCH MER FLEXIBILITET ÄN NÅGOT ANNAT PROGRAM FRÅN VIKTVÄKTARNA

Det nya programmet innehåller mer än 200 livsmedel med SmartPoints® värde 0, bland annat kyckling, ägg, skaldjur, bönor och majs.

I dag lanseras ViktVäktarna Flex, ett nytt program som bygger på det mycket framgångsrika och effektiva SmartPoints®-systemet. Listan över NollPointsmaten utökas från att vara bara frukt och grönsaker till att omfatta mer än 200 livsmedel. Deltagarnas resultat i en sexmånaders klinisk studie med ViktVäktarnaFlex visade på bättre viktminskningsresultat än vid kliniska prövningar av tidigare ViktVäktar-program. [1]

Som alltid med ViktVäktarna, är all mat och dryck fortfarande tillåten, men medlemmarna ges nu frihet att äta fler sorters livsmedel utan att behöva mäta och räkna. På Nollpointslistan återfinns tex. ägg, majs, fisk- och skaldjur, kyckling- och kalkonbröst utan skinn, fettfri naturell yoghurt, bönor, ärtor, linser, tofu och quorn. För ännu mer flexibilitet, kan upp till fyra oanvända SmartPoints® per dag överföras och användas någon annan dag i veckan.

– För att framgångsrikt gå ner i vikt och leva friskare, är enkelhet och flexibilitet nyckeln, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna. Det nya ViktVäktarna Flex-programmet erbjuder ett brett utbud av mat med noll SmartPoints vilket vägledermedlemmarna till mer hälsosamma matvanor. Det ger människor den frihet och flexibilitet de behöver för att göra betydande och bestående förändringar. Resultatet är det bästa vi någonsin sett för ett ViktVäktarprogram i en klinisk studie.

I en sex månaders klinisk studie av ViktVäktarna Flex, som genomfördes vid University of North Carolina Weight Reseach Lab, upplevde deltagarna stora fördelar på och utanför vågen.

● Deltagarna upplevde en genomsnittlig viktminskning på 7,9 procent efter sex månader
● 93,6 procent av deltagarna uppgav att de kände sig mer hälsosamma när de följde ViktVäktarna Flex
● Deltagarna rapporterade minskat sug efter godsaker såväl som minskad hunger.
● Av de deltagare som rapporterat att de tidigare försökt gå ner i vikt uppgav 82,2 procent att ViktVäktarna Flex är lättare att följa och 92,6 procent rapporterade att det ger dem mer flexibilitet vid val av mat jämfört med när de försökt gå ner i vikt tidigare. 

– Vi strävar ständigt efter att göra vårt program enklare och lättare att följa säger Mindy Grossman, VD och Chief Executive Officer, Weight Watchers International, Inc. ViktVäktarna Flex är enkelt, fritt och levererar resultat. Det hjälper dig att leva ditt bästa liv. 

För mer information om VV Flex, vänligen besök: http://www.viktvaktarna.se/se/

[1]Sex månaders förhandsstudie på 152 deltagare, genomförd av Deborah Tate, Ph.D. och kollegor vid University of North Carolina på Chapel Hill, Weight Research Lab. Studien finansierades av Weight Watchers.

Ämnen


I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Programmet Mat & Motion med SmartPoints bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se