Gå direkt till innehåll
Vardagsmotion svenskarnas bästa träningsform

Pressmeddelande -

Vardagsmotion svenskarnas bästa träningsform

Även om trafiken till gymkedjorna ökar markant efter jul och nyår så är det vardagsmotionen – att promenera med hunden, ta trapporna istället för hissen, kratta löv eller skotta snö – som är den i särklass mest populära träningsformen bland svenskarna. Det visar en ny sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna.

Undersökningen visar att nära 6 av 10 svenskar (59 %) helst ägnar sig år vardagsmotion när de ska träna. Det är den överlägset mest populära träningsformen i alla åldersgrupper, men det är särskilt de äldre som uppger detta. I gruppen 56-79 år svarade hela 69 procent att de främst föredrar vardagsmotion. Motsvarande siffra i grupperna 35-55 år och 15-34 år är 60 respektive 47 procent.

- Vardagsmotionen är oumbärlig för den som behöver bli mer fysiskt aktiv men som inte ”har tid” – eller lust – att träna. Att sluta leta efter den mest bekväma lösningen och istället göra små, små ansträngningar i vardagen gör väldigt stor skillnad för en person som vanligtvis lever ett stillasittande liv, säger Karin Nileskog på ViktVäktarna.

Den näst mest populära träningsformen är styrketräning (26 %), tätt följt av löpning (24 %). Båda dessa träningsformer är särskilt populära bland unga. I åldern 15-34 år svarade 43 procent att de föredrar styrketräning, 37 procent svarade att de föredrar löpning.

Från undersökningen:

Vilken träningsform ägnar du dig åt, helst? (flerval ok)

Vardagsmotion

(promenera hunden, ta trapporna, kratta/skotta snö etc) 59%

Styrketräning 26%

Löpning/Joggning 24%

Cykling 20%

Gruppträning på gym 17%

Träna hemma 17%

Stavgång/Powerwalking 11%

Lagsport 8%

Simning 8%

Träna med personlig tränare/coach 1%

Friidrott 0%

Annat 17%

Ämnen

Kategorier


Kontakt:

Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62

Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 21 oktober – 26 oktober. Totalt intervjuades 1134 personer i ålder 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om ViktVäktarna:

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Relaterat innehåll

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö