Gå direkt till innehåll
Var tredje mindre stressad tack vare hemarbete
Var tredje mindre stressad tack vare hemarbete

Pressmeddelande -

Var tredje mindre stressad tack vare hemarbete

Under tisdagen gav regeringen besked om lättnader av restriktionerna – men för många har hemarbetet varit positivt. 33 procent av de som jobbar hemma känner sig mindre stressade nu än innan, det visar en Sifo-undersökning som WW ViktVäktarna låtit göra. Det är betydligt fler kvinnor än män som känner att stressnivån minskat av hemarbetet.

Sedan pandemin bröt ut är det många som arbetar hemifrån – och nu har WW ViktVäktarna låtit Sifo undersöka om och hur detta har påverkat svenskarnas stressnivå. Resultatet visar att 39 procent inte känner någon skillnad alls. 22 procent känner att hemarbetet har ökat känslan av stress – medan 33 procent känner sig mindre stressade.

- Även om stress kan uppstå när gränsen mellan jobb och fritid blir alltmer otydlig så innebär hemarbetet också stora fördelar. Många lägger mindre tid på att pendla och kan jobba mer fokuserat hemma, vilket möjliggör mer kvalitetstid för familj, vänner och andra fritidsintressen, säger Marie Wallenrodd, ansvarig för WW ViktVäktarnas företagstjänst Wellness at Work.

Betydligt fler kvinnor (42%) än män (26%) uppger att det är mindre stressigt sedan de började jobba hemifrån.

Från undersökningen:
Upplever du att din stressnivå har förändrats sedan du började arbeta hemifrån?
Ja, jag känner mig mindre stressad 33%
Ja, jag känner mig mer stressad 22%
Ingen förändring 39%
Vej ej 7%

Kontakt
Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna, karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076-782 61 62
Ulrika Ennen, VD på WW ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073-364 15 74

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 11–15 mars 2021. Totalt intervjuades 1082 personer i åldern 16–79 år. Av dessa jobbade 397 personer hemifrån. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Ämnen

Kategorier


WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö