Gå direkt till innehåll
Var fjärde äter processat kött flera gånger i veckan

Pressmeddelande -

Var fjärde äter processat kött flera gånger i veckan

Världshälsoorganisationen (WHO) har fastslagit att processat kött – exempelvis korv och bacon – orsakar cancer. Samtidigt visar en färsk Sifo-undersökning gjord på uppdrag av ViktVäktarna att var fjärde svensk äter processat kött som just bacon eller korv flera gånger i veckan. Trenden är tydligast bland män och yngre.

Totalt 1134 svenskar på frågan om hur ofta de brukar äta processat kött som bacon eller korv. Sammanlagt 25 procent svarade att de gör det flera gånger i veckan.

- Det är garanterat många som kommer att se över sin konsumtion av processat kött nu, vilket är bra av flera olika skäl. Bäst är att laga mat med oprocessade råvaror som exempelvis rent kött, kyckling och fisk – och det är även vettigt att komplettera med vegetariska inslag, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna.

Av undersökningen framgår också att män i större utsräckning än kvinnor äter processat kött flera gånger i veckan; 29 procent av männen mot 16 procent av kvinnorna uppger detta. Resultatet visar även att fler yngre än äldre ofta äter processat kött: 27 procent av de som är 15-34 år gör det flera gånger i veckan jämfört med 16 procent av de som är 56-79 år.

Från undersökningen:

Hur ofta brukar du processat kött som bacon eller korv?

Varje dag 2%

Några gånger i veckan 23%

1 gång i veckan 26%

Några gånger i månaden 28%

1 gång i månaden 8%

Mer sällan 12%

Vet ej 1%

Bas 1134

Ämnen

Kategorier


Kontakt:

Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62

Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 21 oktober – 26 oktober. Totalt intervjuades 1134 personer i ålder 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om ViktVäktarna:

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden