Gå direkt till innehåll
Vandring mest populära sommarträningen
Vandring mest populära sommarträningen

Pressmeddelande -

Vandring mest populära sommarträningen

Mer än var tredje svensk kommer att prioritera träning under den kommande sommarsemestern, det visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WW ViktVäktarna. Nästan sex av tio listar vandring som den träningsaktivitet de allra helst vill utföra under semestern, följt av cykling och löpning.

Träning i alla dess former är en stor del av svenskarnas vardag och den stundande sommarsemestern utgör inget undantag. En ny Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av WW Viktväktarna visar att drygt var tredje svensk (38%) ser träning under sommaren som ganska eller mycket viktigt. Träningsintresset är som störst i åldersgruppen 35–55 år; 42 procent i den här åldersgruppen prioriterar semesterträningen jämfört med 37 procent av de som är 16–34 år.

När Sifo/WW ViktVäktarna frågar svenskarna vilken aktivitet de vill utföra under semestern svarar flest (58%) vandring. Aktiviteten är mest populär bland kvinnor och äldre: sex av tio kvinnor (64%) och sju av tio (69%) i åldersgruppen 56–79 år föredrar vandring under sommarsemestern. Därtill uppger mer än var tredje svensk (37%) att de helst vill ägna sig åt cykling, tätt följt av löpning (27%). Minst populärt är handboll (2%), basket (2%) och friidrott (1%).

– Under semestern har vi oftast mer tid för att ta hand om oss själva och kan motionera mer. Vandring är en utmärkt träningsform som samtidigt ger minnesvärda upplevelser i form av vackra sevärdheter. En stor bonus är det är gratis, kan utföras nästan överallt och passar de allra flesta, säger Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna.

  Från undersökningen:

  Hur viktigt är det för dig att träna under din sommarsemester?
  Varken viktigt eller oviktigt: 26%
  Ganska viktigt: 24%
  Inte alls viktigt: 19%
  Inte så viktigt: 16%
  Mycket viktigt: 14%
  Vet ej: 1%
  Bas: 1055

  Om du fick välja, vilken träningsaktivitet skulle du helst vilja utföra under din sommarsemester?

  Vandring: 58%
  Cykling: 36%
  Löpning: 27%
  Annan sport: 13%
  Tennis: 9%
  Golf: 9%
  Ridning: 8%
  Fotboll: 7%
  Vet ej: 6%
  Basket: 2%
  Handboll: 2%
  Friidrott: 1%
  Bas: 1055

  Kontakt   
  Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna, karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076-782 61 62   
  Ulrika Ennen, vd på WW ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073-364 15 74  

  Om undersökningen
  Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 30 januari-2 februari 2022. Totalt intervjuades 1055 personer i åldern 18–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel. 

  Om WW ViktVäktarna    
  WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, tidigare Weight Watchers, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.ViktVäktarna.se  

  Ämnen

  Kategorier


  WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

  Kontakter

  Karin Nileskog

  Karin Nileskog

  Presskontakt Kost & Utbildningsansvarig Kost & Utbildning 076-7826162

  Relaterat innehåll

  Om ViktVäktarna

  ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

  ViktVäktarna
  Hyllie Boulevard 17
  215 32 Malmö
  Sweden