Gå direkt till innehåll
Framförallt unga och kvinnor känner ökad hälsopress under sommarsemestern
Framförallt unga och kvinnor känner ökad hälsopress under sommarsemestern

Pressmeddelande -

Ökad hälsopress under semestern

Var femte svensk känner ökad press att vara hälsosam under sin semester i sommar. Framförallt kvinnor och yngre uppger detta, det visar en färsk Sifo-undersökning som WW ViktVäktarna har låtit göra. Samtidigt framkommer att fler dricker mer, äter sämre och tränar mindre under semestern. 

Sol och återhämtning – men också en rad ovanor och en ökad hälsopress, det är vad som nu väntar många sommarsemestrande svenskar. Nära var femte svensk (19%) känner att de borde vara mer hälsosamma under sommarsemestern än vad de annars är. Det är framförallt kvinnor och yngre som uppger detta; 23 procent av kvinnorna jämfört med 16 procent av männen och 24 procent av de yngre (16–34 år) mot 14 procent av de äldre (56-79 år).

- Vi kan se att många lägger in en högre växel inför semestern – men att vanorna snabbt havererar under själva ledigheten. Försök att landa i vanor som är konsekvent hälsosamma genom hela året, då har du råd att unna dig både det ena och det andra utan att bakslaget blir för stort, säger Karin Nileskog, kostansvarig på WW ViktVäktarna.

Samtidigt som pressen att vara hälsosam ökar, blir också svenskarnas ovanor fler under semestern. Enligt Sifo-undersökningen handlar det främst om att de dricker mer alkohol (42 procent), äter mer ohälsosam mat (27 procent) och tränar mindre (24 procent).

Från undersökningen:

Känner du press på dig själv att vara mer hälsosam under sommarsemestern än vad du är?

Ja ofta 3%
Ja ibland 16%
Nej inte så ofta 32%
Nej aldrig 46%
Vet ej 3%

Vilka är dina främsta ovanor under sommarsemestern?Dricker mer alkohol 42%

Äter mer ohälsosam mat 27%
Tränar mindre 24%
Spenderar mer tid på sociala medier 4%
Sover mindre 8%
Använder mer nikotin 4%
Annat 2%
Inget av ovanstående 35%

Kontakt:

Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna, 076 782 61 62
Ulrika Ennen, marknadsdirektör på WW ViktVäktarna,
ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 9-12 april 2019. Totalt intervjuades 1095 personer i åldern 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, nya Weight Watchers, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Ämnen


WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Relaterade nyheter

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö