Gå direkt till innehåll
Ny Sifo-rapport om svenskarnas livsstil i spåret av pandemin

Pressmeddelande -

Ny Sifo-rapport om svenskarnas livsstil i spåret av pandemin

Med hjälp av Kantar Sifo har WW ViktVäktarna intervjuat 1000 svenskar för att undersöka deras attityder och vanor – kopplat till mat, motion och livsstil – efter ännu ett pandemipräglat år.

Resultatet visar bland annat att en majoritet av svenskarna vill förbättra eller behålla sitt nuvarande hälsotillstånd. En av tre har gått upp i vikt under 2021 och nästan varannan har upplevt skam över sin egen kropp. Många har också haft viljan att prioritera sin hälsa under året som gått – men pandemin, opålitliga informationskällor om hälsa och motion samt tidsbrist har försvårat en potentiell livsstilsförändring.

Om undersökningen: Undersökningen genomfördes i 15 länder under perioden 16 november–1 december 2021. Totalt intervjuades 1000 svenskar och det är deras svar som redogörs i rapporten.

Media och andra intressenter är välkomna att använda informationen på det sätt ni önskar, med hänvisning till WW ViktVäktarna/Sifo.

Ämnen

Kategorier


WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden