Gå direkt till innehåll
Grillat med Zlatan - så ser svenskarnas drömmiddag ut i sommar

Pressmeddelande -

Grillat med Zlatan - så ser svenskarnas drömmiddag ut i sommar

Zlatan, Mat-Tina, Schyffert och Stenmark är kändisarna vi helst bjuder på middag i sommar. Får kvinnorna bestämma står Måns Zelmerlöf högst på önskelistan medan männen helst slår sig ned med Zlatan eller Tina Nordström. Och skulle vi få en kändis vid middagsbordet är det grillat som står på menyn, det visar en ny undersökning som ViktVäktarna låtit SIFO genomföra.

Knappt var tionde svensk skulle välja att bjuda kungen på middag i sommar, det är en av slutsatserna som kan dras när totalt 1 119 svenskar svarar på frågan ”Vilken svensk kändis skulle du vilja bjuda på middag i sommar?”

Bortsett från Tina Nordström – svenskarnas andrahandsval efter Zlatan – är det en övervägande andel manliga namn på topp-tio listan. Förutom Zlatan är Henrik Schyffert, Ingemar Stenmark och Anders Borg populära val, liksom Måns Zelmerlöf och Ingvar Kamprad.

På följdfrågan – ”Om du skulle ha en svensk kändis vid middagsbordet i sommar, vad bjuder du då på?” - svaradeflest att de skulle bjuda på grillat kött, grillad fisk eller grillad kyckling. Näst mest populära sommarrätten är lax med färskpotatis följd av sill och färskpotatis. Rostbiff med potatissallad och kallskuret hamnar längst ned på listan över det vi helst bjuder svenska kändisar på i sommar.

Hela listan:

Vilken svensk kändis skulle du vilja bjuda på middag i sommar?

 1. Zlatan 15%
 2. Tina Nordström 14%
 3. Henrik Schyffert 12%
 4. Ingemar Stenmark 12%
 5. Anders Borg 11%
 6. Måns Zelmerlöw 10%
 7. Ingvar Kamprad 10%
 8. Henrik Lundqvist 9%
 9. Mikael Persbrandt 9%
 10. Kungen 8%
 11. Susanna Kallur 8%
 12. Marie Serneholt 8%
 13. Prinsessan Madeleine 6%
 14. Maria Montazami 6%
 15. Alexander Skarsgård 6%
 16. Lill-Babs 6%
 17. Lena Ohlin 6%
 18. Carolina Gynning 5%
 19. Åsa Romson 5%
 20. Sara Danius 2%


Om du skulle ha en svensk kändis vid middagsbordet i sommar, vad bjuder du då på?

 1. Grillat kött/fisk/kyckling 37%
 2. Lax med färskpotatis 16%
 3. Sill och färskpotatis 11%
 4. Skaldjur med tillbehör 11%
 5. En matig sallad 6%
 6. Smörgåstårta 4%
 7. Hamburgare med tillbehör 5%
 8. Paj med sallad 5%
 9. Rostbiff med potatissallad 2%
 10. Kallskuret 2%
 11. Annat 11%

Ämnen


Kontakt:

Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av ViktVäktarna under april 2015 genom internetintervjuer. Undersökningen ger ett representativt urval bland kvinnor och män i åldern 15-79 år. Sammanlagt 1199 svenskar deltog.

Om ViktVäktarna:
I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Relaterat material

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö