Följ WW ViktVäktarna

Familjemiddagen helig för svenskarna - nästan hälften äter tillsammans varje dag

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2015 07:00 CET

Att sitta ned till bords och äta ett mål mat tillsammans är viktigt för de svenska familjerna. Nästan varannan svensk uppger att familjen äter middag tillsammans varje dag och nära var tredje säger att familjen äter tillsammans flera gånger i veckan. Till frukost och lunch däremot tycks det svårare att samlas – 26 procent äter frukost tillsammans på daglig basis och endast en femtedel äter gemensam lunch varje dag.

– Matglädjen är viktig för svenskarna och just middagen är för många en helig stund då familjen samlas och berättar om sin dag. Det är fint att det prioriteras i så stor utsträckning, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna.

Bäst på att prioritera dagliga familjemiddagar är de som bor i Övre Norrland – här uppger drygt 1 av 2 (52 %) att familjen äter middag tillsammans varje dag. I Stockholm ligger motsvarande siffra på 35 procent.

Undersökningen visar vidare att de äldre prioriterar gemensamma familjemiddagar i större utsträckning än de något yngre – i åldergruppen 56-79 svarar 58 procent att de äter middag varje dag jämfört med 36 procent av de i åldersgrupen 35-55 år.

Från undersökningen:

Hur ofta äter familjen middag tillsammans?

Varje dag 45%

Flera gånger i veckan 30%

1 gång i veckan 3%

1 gång i månaden 1%

Aldrig 1%

Jag är ensamstående 20%

Totalt: 100%

Kontakt:

Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62

Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av ViktVäktarna under september 2014 genom internetintervjuer. Undersökningen ger ett representativt urval bland kvinnor och män i åldern 15-79 år. Sammanlagt 1023 svenskar deltog.

Om ViktVäktarna:

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.