Gå direkt till innehåll
1,6 & 2,6 miljonerklubben vinner WW ViktVäktarnas Health Impact Award

Nyhet -

1,6 & 2,6 miljonerklubben vinner WW ViktVäktarnas Health Impact Award

För andra året i rad har WW ViktVäktarna delat ut priset Health Impact Award. I enlighet med företagets vision ("Vi inspirerar till hälsosamma vanor genom hela livet. För individen, familjen, samhället, världen – för alla.") vill WW ViktVäktarna bidra till en värld där god hälsa är tillgänglig för alla och delar därför ut Health Impact Award.

I år var två organisationer, som båda arbetar med att främja kvinnors hälsa, nominerade till priset – Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och 1,6 & 2,6 miljonerklubben. När röstningen var avslutad framgick det att 1,6 & 2,6 miljonerklubben vunnit Health Impact Award 2022 med prissumman på ca 140 000 kr (15 000 USD).

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening som arbetar med att förbättra kvinnors hälsa och grundades 1998 av Alexandra Charles.

- Vår uppgift är att sprida kunskap om att det saknas ett genusperspektiv inom medicinsk forskning. Vi är folkbildare och anser att kunskap ger makt; ju mer vi vet om området desto mer kan vi göra något åt det. Vi är överlyckliga över en väldigt fin utmärkelse och känner oss hedrade. Det känns extra kul när “non-profit” arbete uppmärksammas, även utanför vår egen medlemskrets, säger Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Priset på ca 140 000 kr (15 000 USD) ska enligt Alexandra Charles användas till att anordna en konferens för föreningens kontaktkvinnor, samt till lokaler och teknisk utrustning för seminarier och webinarier.

Ämnen

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden