Gå direkt till innehåll
1,6 & 2,6 miljonerklubben vinner WW ViktVäktarnas Health Impact Award

Nyhet -

1,6 & 2,6 miljonerklubben vinner WW ViktVäktarnas Health Impact Award

För andra året i rad har WW ViktVäktarna delat ut priset Health Impact Award. I enlighet med företagets vision ("Vi inspirerar till hälsosamma vanor genom hela livet. För individen, familjen, samhället, världen – för alla.") vill WW ViktVäktarna bidra till en värld där god hälsa är tillgänglig för alla och delar därför ut Health Impact Award.

I år var två organisationer, som båda arbetar med att främja kvinnors hälsa, nominerade till priset – Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och 1,6 & 2,6 miljonerklubben. När röstningen var avslutad framgick det att 1,6 & 2,6 miljonerklubben vunnit Health Impact Award 2022 med prissumman på ca 140 000 kr (15 000 USD).

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening som arbetar med att förbättra kvinnors hälsa och grundades 1998 av Alexandra Charles.

- Vår uppgift är att sprida kunskap om att det saknas ett genusperspektiv inom medicinsk forskning. Vi är folkbildare och anser att kunskap ger makt; ju mer vi vet om området desto mer kan vi göra något åt det. Vi är överlyckliga över en väldigt fin utmärkelse och känner oss hedrade. Det känns extra kul när “non-profit” arbete uppmärksammas, även utanför vår egen medlemskrets, säger Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Priset på ca 140 000 kr (15 000 USD) ska enligt Alexandra Charles användas till att anordna en konferens för föreningens kontaktkvinnor, samt till lokaler och teknisk utrustning för seminarier och webinarier.

Ämnen

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö