Gå direkt till innehåll
Smart kanelbulle från ViktVäktarna
Smart kanelbulle från ViktVäktarna

Blogginlägg -

​ViktVäktarnas smarta kanelbulle

En undersökning som Sveriges Bagare & Konditorer gjort visar att svenskarna förra året köpte omkring 7 miljoner bullar. Och det är bara de som säljs – om vi antar att det bakas lika många hemma i köken betyder det att svenskarna kommer att äta runt 14 miljoner bullar idag.

Vi tycker att kanelbullens dag är en av oktober månads verkliga höjdpunkter, den vill vi aldrig avstå ifrån! Och varför skulle vi? Med lite smarta ingrediensval går det att avnjuta både en och två kanelbullar med gott samvete.

Här kommer recept på en god, saftig viktväktarbulle på bara 4 points. Enjoy!

Lätta kanelbullar
Portioner: 24 bullar
SmartPoints/bulle: 4

25 g jäst för söta degar
25 g margarin 80%
2 ½ dl mellanmjölk 1,5%
125 g kvarg 1%
¾ dl rörsocker
1 krm salt
½-1 tsk stött kardemumma
7 dl vetemjöl

Fyllning:

6 msk lättmargarin 40%
5 msk rörsocker
1 ½ tsk kanel
1 uppvispat ägg

Smula jäst i en bunke. Smält margarin i en kastrull och blanda med mjölk och kvarg. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och blanda så att den löser sig.

Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x40 cm. Bred på margarin och strö socker och kanel jämnt över. Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar.

Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 minuter under duk.

Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med ägg och grädda ca 7 minuter. Låt svalna på galler.

Relaterat material

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö