Gå direkt till innehåll
Vegetarisk morotssill Källa: WW ViktVäktarna
Vegetarisk morotssill Källa: WW ViktVäktarna

Blogginlägg -

Vegetarisk sill på morot

Vegetarisk sill på morot

Inför påsken bad WW ViktVäktarna Sifo undersöka vad svenskarna kommer att äta i påsk – och vad de inte kommer att äta. Av resultatet framkommer bland annat att tre av fyra kommer skippa lamm, att var tredje väljer att hoppa över alkohol och att var femte svensk inte kommer att äta något påskgodis.

En annan intressant insikt var att så många som 29 procent av svenskarna kommer att avstå från sill i påsk. WW ViktVäktarnas tolkning kring ointresset för sill är att allt fler svenskar väljer att dra ner på fisk och kött till förmån för vegetariska alternativ. Här är därför en riktigt god vegetarisk morotssill, som garanterat kommer att uppskattas av såväl vegetarianer som fisk- och köttätare.

Glad Påsk!

WW ViktVäktarna

Vegetarisk sill på morot

Portioner: 4
SmartPoints/port: 0

250 g morötter
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
5 kryddpepparkorn
2 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 knippe hackad dill
2 tsk senapsfrön

Så gör du:
Skala morötter och hyvla långa remsor. Lägg över i en återförslutningsbar burk.Värm ättika, socker, vatten och pepparkorn i en gryta tills sockret lösts. Häll över morötterna. Lägg ner lagerblad, hackad dill och senapsfrön och låt stå minst 1 dygn.

Ämnen

Relaterade nyheter

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö