Gå direkt till innehåll
Semmelmuffins – ett nyttigare tips inför fettisdagen

Blogginlägg -

Semmelmuffins – ett nyttigare tips inför fettisdagen

Trots att vår senaste Sifo-undersökning visar att en majoritet av svenskarna föredrar sin semla klassisk vill vi på WW ViktVäktarna dela med oss av våra en liten, men läcker semmelmuffins! Den passar perfekt för det oväntade besöket då den är lätt att svänga ihop och gräddas klart under tiden kaffet rinner ner!

Ingredienser 30 st

1 dl socker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1-2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk 0,5%
½ dl rapsolja
80 g mandelmassa
1 dl vispgrädde 40%
10 mandlar

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner olja och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kardemumma och tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget under omrörning. Fördela smeten i 30 små muffinsformar och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna. Riv mandelmassan och fördela på muffinsen. Vispa grädde och klicka eller spritsa på. Toppa med hackad mandel.

Länk till receptet: https://www.viktvaktarna.se/se/recept/semmelmuffins-mini/620a1f90a97a3b1311206920

Ämnen

Kontakter

Karin Nileskog

Karin Nileskog

Presskontakt Kost & Utbildningsansvarig Kost & Utbildning 076-7826162

Relaterat innehåll

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden