Gå direkt till innehåll
Så får du in motion i pandemivardagen

Blogginlägg -

Så får du in motion i pandemivardagen

Svenskarna rör på sig mindre nu än för sex månader sedan, det visar en färsk undersökning som vi har låtit Sifo genomföra. Dessutom går hela sju av tio svenskar färre steg än det ofta rekommenderade 10 000 steg per dag. Det kan bero på att vissa hemarbetare har mist den extra motion man fick resandes till och från arbetsplatsen. För andra kan de nuvarande restriktionerna bidra till att det känns motigare att gå ut och röra på sig. Samtidigt har vi inte tid att vänta på bättre tider – fysisk aktivitet är alldeles för viktig för att skapa eller bibehålla en god hälsa.

Här kommer fem tips för en aktivare vardag.

1. Boka in ”walk and talks” med vänner
Försök att gå samtidigt som du pratar. Ring och prata med din mormor, dina vänner eller varför inte ta ett jobbmöte ute i friska luften. Du kommer att må så mycket bättre efter att både ha rört på dig och fått en dos av det sociala. 

2. Promenera på lunchen
Undvik att skippa eller korta ner lunchrasten när du arbetar hemifrån. Gå istället ut en sväng efter att du har ätit din måltid. Det ger ny energi som gör att du orkar fortsätta arbetsdagen eller studierna hemifrån.

3. Cykla eller gå istället för att ta bussen
Det kanske låter klyschigt, men det är de små sakerna i vardagen som gör den stora skillnaden. Även om du tillbringar två timmar på gymmet får du inte glömma bort vardagsmotionen. Skippa därför bussen och cykla istället, ta trapporna istället för hissen eller om du har ett stillasittande jobb, införskaffa ett ståbord och stå upp om dagarna. 

4. Utmana kollegorna att röra sig mer
Utmana kollegorna under en månad. Sätt upp ett mål att gå ett visst antal steg under en tidsperiod tillsammans. Eller varför inte göra ett motions-bingo? Kom överens om olika aktiviteter ni ska genomföra där den med flest avprickade brickor vinner. På så sätt blir vardagsmotionen lite roligare och mer social. 

5. Spara favoritpodden till promenaden
Se till att skapa en promenadrutin samma dag som din favoritpodd släpps. Ju fler rutiner, desto bättre är det för att kunna bibehålla goda vanor. Det är dessutom roligare att promenera när du har något att lyssna på i lurarna.

Ämnen

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö