Blogginlägg -
Krydda middagen med anekdoter och kul vetande
Häng med på en matresa från de senaste 50 åren i WW ViktVäktarnas nya kokbok 50 favoriter. Här finns allt från 1970-talets chili con carne och paella, till 2010-talets one pots och fisktacos. Tidstypiska och älskade rätter, uppdaterade till dagens råvaror och smakpreferenser.
Utöver dessa 50 nya recept är boken kryddad med roliga anekdoter som ger en inblick i modern mathistoria – kul vetande och uppslag till snackisar kring middagsbordet!
Visste du t ex att …
… langosen kom till Sverige från Ungern på 80-talet och i början av 90-talet fanns ungefär 1000 (!) langosställen i landet.
… vi började äta pesto i Sverige på 90-talet då italiensk mat var hetare än Mallis i augusti. Pesto betyder förresten stöta, helt enkelt för att den traditionellt görs i en mortel.
… tacon lanserades 1982 tack vare Old el Pasos klassiska tacokit och en ny fredagstradition var född.
… det första falafelstället i Sverige öppnade 1985 i Lund, och alltså inte Malmö som numera betraktas som den svenska falafelhuvudstaden.
… en man vid namn Ove Jacobsson, som jobbade med flygfrakt, 1976 skapade vattendelaren Flygande Jacob.
50 favoriter finns att köpa i WW ViktVäktarnas webbshop på viktväktarna.se