Gå direkt till innehåll
Visste du att langosen kom hit från Ungern på 80-talet och att vi började äta pesto i Sverige på 90-talet?
Visste du att langosen kom hit från Ungern på 80-talet och att vi började äta pesto i Sverige på 90-talet?

Blogginlägg -

Krydda middagen med anekdoter och kul vetande

Häng med på en matresa från de senaste 50 åren i WW ViktVäktarnas nya kokbok 50 favoriter. Här finns allt från 1970-talets chili con carne och paella, till 2010-talets one pots och fisktacos. Tidstypiska och älskade rätter, uppdaterade till dagens råvaror och smakpreferenser.

Utöver dessa 50 nya recept är boken kryddad med roliga anekdoter som ger en inblick i modern mathistoria – kul vetande och uppslag till snackisar kring middagsbordet!

Visste du t ex att …

… langosen kom till Sverige från Ungern på 80-talet och i början av 90-talet fanns ungefär 1000 (!) langosställen i landet.

… vi började äta pesto i Sverige på 90-talet då italiensk mat var hetare än Mallis i augusti. Pesto betyder förresten stöta, helt enkelt för att den traditionellt görs i en mortel.

… tacon lanserades 1982 tack vare Old el Pasos klassiska tacokit och en ny fredagstradition var född.

… det första falafelstället i Sverige öppnade 1985 i Lund, och alltså inte Malmö som numera betraktas som den svenska falafelhuvudstaden.

… en man vid namn Ove Jacobsson, som jobbade med flygfrakt, 1976 skapade vattendelaren Flygande Jacob.


50 favoriter finns att köpa i WW ViktVäktarnas webbshop på viktväktarna.se

Ämnen

Kontakter

Karin Nileskog

Karin Nileskog

Presskontakt Kost & Utbildningsansvarig Kost & Utbildning 076-7826162

Relaterat innehåll

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden