Gå direkt till innehåll
Skinktacos och Gnocchipytt - framtrollade med rester från julen.
Skinktacos och Gnocchipytt - framtrollade med rester från julen.

Blogginlägg -

Julens rester blir mellandagarnas fester

Hand upp alla vars kyl och skafferi brukar vara fulla av rester när de sista släktingarna gått hem på annandagen. När mellandagarna infinner sig är vi oftast inte alls sugna på att duka fram julmaten igen, utan mycket av den hamnar lätt i soporna.

Men lugn, det finns många knep för att ge nytt liv till julens rester och på så sätt minska matsvinnet - bra både för både miljön och plånboken. Så till dig som står där med kylen full av julmat i mellandagarna har vi samlat ihop ett gäng läckra recept här.

Och som inte det vore nog får bjuder vi på ytterligare några tips på vad du gör med den överblivna skinkan, grönkålen och prinskorvarna: 

Pajer
Pajer sväljer det mesta. Släng i den överblivna grönkålen, lite blandade ostar och strimlad skinka i ett pajskal tillsammans med äggstanning så har du en jättegod resträtt.

Tacos
Är något gott, är det förmodligen ännu godare serverat i ett bröd! Leta upp några tortillas i frysen eller släng ihop dessa sötpotatistortillas. Fyll dem med de rester du har kvar från julbordet. Kanske har du revbensspjäll du kan plocka köttet från, eller några bitar varmrökt lax eller kokt potatis och några överblivna sillbitar?

Pytt i panna
Precis som namnet antyder kan en pytt i panna innehålla precis vad som helst. Prinskorvar, köttbullar och kanske lite kalkonkött? Potatis och en bakad kålrot? Lax? Ja, släng i det du har helt enkelt!

Sillen
Den äter du på macka med kall kokt potatis, så klart! Eller så kan du göra en klassisk gubbröra och byta ut ansjovisen mot sill och ha i en bakad potatis eller på en macka.

Alla nötterna då?
Ja, vad gör du med den stora nötskålen som står kvar efter att alla gäster har gått hem? Skala och förvara i lufttäta förpackningar. Går det inte åt så mycket nötter hos dig, förvara dem i frysen. Och är det valnötter du har kvar, ha en del av dem och gör dessa smarriga gratinerade bön- och valnötstortillas.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden