Gå direkt till innehåll
Ut och gå, regga dina steg i March for Water-appen och hjälp oss uppmärksamma den globala vattenkrisen.
Ut och gå, regga dina steg i March for Water-appen och hjälp oss uppmärksamma den globala vattenkrisen.

Blogginlägg -

I mars går vi för rent vatten!

Precis som förra året tar WW ViktVäktarna, tillsammans med WaterAid, under mars månad ett krafttag för att fler ska få tillgång till rent vatten. Det tar sekunder för oss att fylla ett vattenglas men det är långt ifrån verkligheten för de 771 miljoner människor världen över som behöver gå i timmar efter rent vatten varje dag. Detta vill vi på WW ViktVäktarna vara med och förändra och därför är vi även i år stolta huvudsponsorer till WaterAids March for Water-kampanj.

Syftet med kampanjen är att skapa engagemang och samla in pengar och samtidigt uppmana fler till vardagsmotion. Under mars går vi alltså för att andra ska slippa gå! Utmana dig själv att gå lite mer än du brukar, kanske en kvart extra eller 1000 steg mer än du brukar för att synliggöra den globala vattenbristen och för din egen hälsa.

Tre tips för att göra promenaden roligare:

1. Tänk kapitel istället för steg
Det vanligaste är kanske att mäta sina promenader i steg, kilometer eller minuter. Men ett kul sätt kan vara att markera distansen på din promenad med hjälp av en podd eller ljudbok. Istället för att t ex lova dig själv att gå 3 km, bestäm dig för att gå en promenad som är ”ett kapitel lång” eller gå under ett avsnitt av din favoritpodd.

2. Optimera din spellista
Att lyssna på din favoritmusik kan vara ett bra sätt att gå lite längre och hålla intensiteten under din promenad. Välj gärna låtar med upptempo.

3. Ta kontakt
Var det länge sedan du pratade med en släkting eller vän? Använd din nästa promenad till att ringa någon du tycker om eller kanske kan du få en granne med på promenaden. Genom att gå ut i friska luften får ni båda miljöombyte och kan fokusera bättre på samtalet.

Relaterade länkar

Ämnen

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö