Gå direkt till innehåll
Ut och gå, regga dina steg i March for Water-appen och hjälp oss uppmärksamma den globala vattenkrisen.
Ut och gå, regga dina steg i March for Water-appen och hjälp oss uppmärksamma den globala vattenkrisen.

Blogginlägg -

I mars går vi för rent vatten!

Precis som förra året tar WW ViktVäktarna, tillsammans med WaterAid, under mars månad ett krafttag för att fler ska få tillgång till rent vatten. Det tar sekunder för oss att fylla ett vattenglas men det är långt ifrån verkligheten för de 771 miljoner människor världen över som behöver gå i timmar efter rent vatten varje dag. Detta vill vi på WW ViktVäktarna vara med och förändra och därför är vi även i år stolta huvudsponsorer till WaterAids March for Water-kampanj.

Syftet med kampanjen är att skapa engagemang och samla in pengar och samtidigt uppmana fler till vardagsmotion. Under mars går vi alltså för att andra ska slippa gå! Utmana dig själv att gå lite mer än du brukar, kanske en kvart extra eller 1000 steg mer än du brukar för att synliggöra den globala vattenbristen och för din egen hälsa.

Tre tips för att göra promenaden roligare:

1. Tänk kapitel istället för steg
Det vanligaste är kanske att mäta sina promenader i steg, kilometer eller minuter. Men ett kul sätt kan vara att markera distansen på din promenad med hjälp av en podd eller ljudbok. Istället för att t ex lova dig själv att gå 3 km, bestäm dig för att gå en promenad som är ”ett kapitel lång” eller gå under ett avsnitt av din favoritpodd.

2. Optimera din spellista
Att lyssna på din favoritmusik kan vara ett bra sätt att gå lite längre och hålla intensiteten under din promenad. Välj gärna låtar med upptempo.

3. Ta kontakt
Var det länge sedan du pratade med en släkting eller vän? Använd din nästa promenad till att ringa någon du tycker om eller kanske kan du få en granne med på promenaden. Genom att gå ut i friska luften får ni båda miljöombyte och kan fokusera bättre på samtalet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden