Gå direkt till innehåll
Fem uppiggande alternativ till koffein

Blogginlägg -

Fem uppiggande alternativ till koffein

Koffein är en stor del av vardagen och ofta vår räddning de dagar vi känner oss trötta. En ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WW ViktVäktarna visar att 80 procent av svenskarna dricker kaffe varje vecka och att var femte svensk dricker fler än 20 koppar kaffe per vecka. WW ViktVäktarnas egen data bekräftar bilden; kaffe är det livsmedel våra medlemmar registrerar näst mest i appen.*

Men kroppen mår, som bekant, inte bra när det blir för mycket av det goda. Här är fem tips på aktiviteter för dig som vill ha mer energi i vardagen – utan att behöva öka på koffeinintaget.

1. Gör dina egna energishots
Det finns många bra alternativ till koffeinhaltiga drycker. Ofta kan en god juice, smoothie eller energishot ge samma eller bättre upplevda resultat som en kopp kaffe. Energishoten är även utmärkt att bjuda vänner eller kollegor på – vem blir inte glad av en liten färgglad energikick? Prova att blanda en egen variant genom att mixa ingefära, vetegräs, apelsin, citronjuice och färsk spenat. Det är både gott och nyttigt!

2. Stå upp och jobba
Att stå upp när du jobbar eller studerar är den enklaste formen av vardagsmotion. Ta för vana att ställa dig upp när tröttheten smyger sig på och passa gärna på att sträcka på armarna och benen.

3. Ta en promenad
Det räcker ofta med en kortare bensträckare utomhus för att fylla på med energi och för att få nya intryck. För dem som är tillbaka på kontoret efter en tids distansarbete kan ett trevligt initiativ vara att ta med en kollega på en promenad – och om du inte jobbar så finns det säkert en vän eller familjemedlem som vill följa med!

4. Ta en powernap
Sömnen är avgörande för energin. Utnyttja vilorummet på kontoret eller sängen i hemmet för en kortare powernap. En tupplur på cirka 10–20 minuter kan göra underverk för energi- och koncentrationsnivåerna. Även om du inte somnar helt kommer vilan att göra skillnad och få dig att tänka klarare.

5. Testa en ny träningsform
Bokar du alltid samma gruppträningspass på gymmet eller springer samma joggingrunda i spåret? Utmana dig själv genom att gå på det där passet som du är nyfiken på men tror är för svårt eller kika på kartan och ta en ny rutt när du beger dig ut med träningsskorna. Du kommer att komma tillbaka med ett leende på läpparna och med friska, nya intryck.

*Siffror från hösten 2021

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Karin Nileskog

Karin Nileskog

Presskontakt Kost & Utbildningsansvarig Kost & Utbildning 076-7826162

Relaterat innehåll

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden