Gå direkt till innehåll
Fem alkoholfria alternativ till midsommar

Blogginlägg -

Fem alkoholfria alternativ till midsommar

Enligt vår senaste Sifo-undersökning planerar majoriteten av svenskarna att dricka alkohol på midsommar – men en av fem kommer faktiskt att avstå helt. Det vill vi såklart uppmuntra!

Här kommer fem goda alkoholfria sommardrycker som är perfekta för drinkbordet på midsommar:

Tropical smoothie
Mixa en fryst banan med kokosdryck eller mandelmjölk och färskpressade apelsiner. Det går även bra med köpt apelsinjuice med fruktkött. Häll upp i cocktailglas och pynta med en apelsinskiva eller en jordgubbe på drinkglaset. Njut av en läskande och god dryck!

1 fryst banan
2 dl kokosdryck eller mandelmjölk
2 apelsiner
5 jordgubbar

Somrig melonslush
Blanda fruktkött av en väl kyld vattenmelon med fruktsoda light (exempelvis Sprite), rivet skal och saft av lime. Häll upp i cocktailglas och dekorera med en melonskiva.

400 gram fruktkött av en väl kyld vattenmelon (ca 5 dl skuren i kuber)
1,5 dl fruktsoda light (exempelvis Sprite), rivet skal och saft av
½ lime
1 melonskiva

RabarBeer
Mixa färsk rosmarin med sockerlag och färskpressad citron. Blanda med rabarbersaft och alkoholfri öl. Häll upp i drinkglas.

1 kvist rosmarin
1,5 cl sockerlag
1,5 cl färskpressad citron
4 cl rabarbersaft
1 flaska alkoholfri öl

Kokos- och gurkdrink
Häll upp kokosvatten i en kanna. Fyll på med skivade gurkor, mynta, lime, en finriven ingefära och agave. Låt stå kallt i en timme och servera med isbitar.

8 dl kokosvatten
2 små skivade gurkor
4 stjälkar mynta
1 pressad lime
1 matsked finriven ingefära
1 matsked agave

Alkoholfri Bellini
Mosa frysta persikor och fördela purén i höga glas. Fyll på med isbitar, citron- eller limeläsk och mineralvatten. Häll upp i glasen och lägg på några färska hallon. Mums!

150 gram frysta persikor
12 st isbitar
2 dl citron- eller limeläsk
5 dl mineralvatten.

Ämnen

Kontakter

Karin Nileskog

Karin Nileskog

Presskontakt Kost & Utbildningsansvarig Kost & Utbildning 076-7826162

Relaterat innehåll

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden