Gå direkt till innehåll
Fem alkoholfria alternativ till midsommar

Blogginlägg -

Fem alkoholfria alternativ till midsommar

Enligt vår senaste Sifo-undersökning planerar majoriteten av svenskarna att dricka alkohol på midsommar – men en av fem kommer faktiskt att avstå helt. Det vill vi såklart uppmuntra!

Här kommer fem goda alkoholfria sommardrycker som är perfekta för drinkbordet på midsommar:

Tropical smoothie
Mixa en fryst banan med kokosdryck eller mandelmjölk och färskpressade apelsiner. Det går även bra med köpt apelsinjuice med fruktkött. Häll upp i cocktailglas och pynta med en apelsinskiva eller en jordgubbe på drinkglaset. Njut av en läskande och god dryck!

1 fryst banan
2 dl kokosdryck eller mandelmjölk
2 apelsiner
5 jordgubbar

Somrig melonslush
Blanda fruktkött av en väl kyld vattenmelon med fruktsoda light (exempelvis Sprite), rivet skal och saft av lime. Häll upp i cocktailglas och dekorera med en melonskiva.

400 gram fruktkött av en väl kyld vattenmelon (ca 5 dl skuren i kuber)
1,5 dl fruktsoda light (exempelvis Sprite), rivet skal och saft av
½ lime
1 melonskiva

RabarBeer
Mixa färsk rosmarin med sockerlag och färskpressad citron. Blanda med rabarbersaft och alkoholfri öl. Häll upp i drinkglas.

1 kvist rosmarin
1,5 cl sockerlag
1,5 cl färskpressad citron
4 cl rabarbersaft
1 flaska alkoholfri öl

Kokos- och gurkdrink
Häll upp kokosvatten i en kanna. Fyll på med skivade gurkor, mynta, lime, en finriven ingefära och agave. Låt stå kallt i en timme och servera med isbitar.

8 dl kokosvatten
2 små skivade gurkor
4 stjälkar mynta
1 pressad lime
1 matsked finriven ingefära
1 matsked agave

Alkoholfri Bellini
Mosa frysta persikor och fördela purén i höga glas. Fyll på med isbitar, citron- eller limeläsk och mineralvatten. Häll upp i glasen och lägg på några färska hallon. Mums!

150 gram frysta persikor
12 st isbitar
2 dl citron- eller limeläsk
5 dl mineralvatten.

Ämnen

Relaterat innehåll

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö