Gå direkt till innehåll
Matlådor är gott, nyttigt, enkelt och billigt – så laga dubbelt och kyl ner, eller frys in, till senare.
Matlådor är gott, nyttigt, enkelt och billigt – så laga dubbelt och kyl ner, eller frys in, till senare.

Blogginlägg -

Bästa maten att ha i matlådan

23:e mars är det matlådans dag, och det är helt klart värt att fira. Att välja hemmalagad mat istället för lunch på restaurang har många fördelar – det är billigare, du spar tid och maten du lagar själv är oftast nyttigare än den som serveras på restaurang.

Så dubbla portionerna när du lagar mat och kyl ner, eller frys in, till senare. Här får du tips på mat och recept som passar extra bra i matlådan och som gör veckan enklare, nyttigare och billigare!

Lasagne
En lasagne är ju aldrig fel och den blir bara godare dagen efter. Dessutom är det enkelt att göra en stor omgång av när man ändå är igång. Så in med två formar i ugnen på samma gång (eller en under tiden ni äter den första), så har du ordentligt med mat till kommande dagar.
Testa Lasagne med morot och cottage cheese

Gryta
Grytor är kanske inte det vi är mest sugna på nu när våren är i antågande, men en god gryta (kanske med en fräsch klick yoghurt och färska örter) är faktiskt gott året runt. Och de är perfekta för matlådan.
Testa Svamp Stroganoff med ris

Soppa
Precis som med grytor kanske många tycker att även sopptiden är förbi, men det finns faktiskt soppor som passar perfekt på våren och sommaren.
Testa Morotssoppa med kyckling och nudlar

Pasta
Många pastarätter passar alldeles utmärkt i matlådan, och framförallt om du kokar pastan ordentligt al dente. Så gör en dubbel omgång när du ändå är igång, och njut fler dagar!
Testa Pasta med rökt lax och soltorkade tomater

Paj
Pajer är, precis som lasagne, enkelt att göra en större omgång av. Gör en dubbel omgång av en smarrig och matig paj och komplettera med en sallad.
Testa Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker

Ämnen

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden