Gå direkt till innehåll
Alternativ surströmmingsfest – här är recepten

Blogginlägg -

Alternativ surströmmingsfest – här är recepten

På torsdagen vankas det surströmmingspremiär. Surströmming är en svensk klassiker som är både älskad och avskydd. När vi lät Sifo ställa frågan om vilket livsmedel som svenskarna helst undviker toppar just surströmming listan – följt av sniglar och aladåb.

Den fermenterade fisken kanske kan kännas lite läskigt att äta – men vill du ändå föra traditionen vidare följer här några alternativa recept på den klassiska surströmmingsklämman.

Smaklig måltid!

Tunnbrödsrullar med älgfärsbiffar och Västerbottenkräm
Portioner: 4
SmartPointsvärde: 10

Ingredienser:
Älgfärs 2%, 500 g
Ägg, 1 st
Ströbröd (skorpmjöl), 2 msk
Rapsolja, 2 tsk
Mjukt tunnbröd, 4 stora
Ost riven 38%, 4 msk, västerbottenost
Fraiche 8%, 1 dl
Pepparrot, 3 tsk, riven
Tomat, 3 st
Rödlök, ½ st
Balsamvinäger, 1 msk

Instruktioner:
Blanda samman färs, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i olja på båda sidorna. Låt biffarna svalna något och skär dem i skivor som du lägger mitt på tunnbrödet. Rör samman ost, fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomater och hacka rödlök. Häll över vinäger. Lägg ostkräm på köttet och toppa med tomater. Vik ihop tunnbrödet och servera!

Wrap med rökt lax
Portioner:
2
SmartPointsvärde: 10

Ingredienser:
Färskost 11%,4 msk
Gräslök, 2 msk
Äpple, ½ st
Tunnbröd, mjukt, 2 stora
Lax, kallrökt, 100 g
Sallad, 70 g, 1 påse salladsmix
Böngroddar, 1 dl, ärtskott

Instruktioner:
Lägg ost och klippt gräslök i en skål. Riv äpplet och blanda ner, smaka av med salt och peppar. Bred ut osten på tunnbröden. Lägg på lax, ärtskott och sallad. Rulla ihop och servera.

Ämnen

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö