Gå direkt till innehåll
Det finns flera fördelar med en promenad, inspireras av våra tips för hur du gör promenaden ännu roligare.
Det finns flera fördelar med en promenad, inspireras av våra tips för hur du gör promenaden ännu roligare.

Blogginlägg -

7 sätt att göra promenaden ännu roligare

Gillar du att promenera men vill hitta ytterligare en dimension till dina powerwalks? Spana in våra 7 tips för hur du gör promenaden roligare.

1. Lägg till nya rörelser. Du behöver inte hitta en helt ny runda. Prova till exempel att variera stegen med mer intensiva rörelser. Exempelvis kan du prova power-walking så fort du kan i 30 sekunder och sedan falla tillbaka till din normala hastighet i en minut. Upprepa under hela din promenad. Eller pausa för ett par snabba utfallssteg eller hoppsteg med några minuters mellanrum.

2. Tänk i kapitel istället för steg. Att mäta promenader i steg, kilometer eller minuter kan kännas tråkigt efter ett tag. I så fall kan du ha mer kul om du markerar distansen med hjälp av podcast och ljudböcker. Istället för att exempelvis lova dig själv att gå 3 km, bestäm dig för att gå en promenad som är ”ett kapitel lång” istället, eller prova att gå på ett 30-minuters avsnitt av din favoritpodcast.

3. Öva på mindfulness. Känner du dig stressad då och då? Att kombinera en promenad med meditativa metoder kan hjälpa till att dra ner på stressen. Mindfulla promenader inkluderar ofta att fokusera på andetag, att knyta an till fysiska känslor – som känslan av en bris i ansiktet – och att rikta tankarna till nuet. Prova själv eller följ en guidad meditation i vår app.

4. Lek fotograf. Att knäppa av bilder längs din promenad kan vara ett kul soch kreativt sätt att se din omgivning med nya ögon. Prova att ge dig själv ett tema i uppdrag: Idag kan du t.ex. prova att fotografera så många olika sorters blommor som du kan hitta. Nästa vecka kanske du riktar din kamera mot sångfåglar eller ger dig ut precis innan skymningen för att fånga det fantastiska ljuset.

5. Optimera din spellista. Musik är fantastiskt! Lyssna på gamla godingar eller den senaste topplistan, du bestämmer! Vi lovar att det är en riktig humörhöjare, och det är BARA du som bestämmer vilken musik som får spelas.

6. Justera din tid. Om ditt schema tillåter det kan du ge dig ut vid olika tillfällen under dagen. Exempelvis, om du vanligtvis promenerar sent på eftermiddagen kan du prova att börja dagen med det istället – din favoritrunda kan se helt annorlunda ut när det glittrar med dagg och morgonljus. Varför inte testa att gå i motsatt riktning från den du brukar gå? Att se allt från en annan vinkel kan inspirera till att du uppskattar allt du ser på nytt.

7. Ring en vän. Har du funderat på att höra av dig till en släkting eller vän på sistone? Använd din nästa promenad till att slå en signal! Troligtvis kommer ert samtal bli så trevligt att din runda plötsligt utökas med en kvart!

ViktVäktarna är stolt sponsor för WaterAids projekt March for Water för tredje året i rad, tillsammans går vi för rent vatten. Läs mer om samarbetet här.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jenny Holmstedt

Presskontakt Marketing & Commercial Director 0704 663 808

Relaterat innehåll

Om ViktVäktarna

ViktVäktarna, internationellt kallat WeightWatchers, är ett globalt hälso- och techbolag med människan i centrum och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. I nästan sex decennier har vi inspirerat miljontals människor till hälsosamma vanor. Med hjälp av våra verktyg, expertcoacher och community, följer medlemmarna vårt hållbara, vetenskapligt grundade program fokuserat på viktminskning och inspireras till goda matvanor och ett sunt tankesätt. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sweden