Gå direkt till innehåll
5 tips för ett hälsosammare 2018

Blogginlägg -

5 tips för ett hälsosammare 2018

Nytt år innebär ny start och för många också en förhoppning om ett hälsosammare liv. En färsk undersökning som vi utfört med hjälp av Sifo visar att tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt. Här kommer 5 tips som garanterat kommer att visa resultat på vågen – för dig som vill ha en lättare och sundare start på det nya året!

1. Rensa ut och köp nytt
Det du har hemma är det du kommer att äta – så enkelt är det. Rensa bort onyttigheterna och fyll kyl och skafferi med frukt och grönt istället.

2. Uteslut inte - addera
Börja med att lägga till grönsaker till mat du tycker om, komplettera till exempel pastarätten med mer grönsaker så blir den nyttigare och mer mättande.

3. Berätta om ditt mål
Berätta för släkt och vänner om dina mål så att du själv vågar – och får hjälp av andra – att prioritera dina nya behov.

4. Fokusera på måltiden
Lägg undan telefonen och stäng av tv-skärmen när du ska äta. Kroppen mår bättre och tar lättare upp maten om den får göra det i lugn och ro utan distraktioner. Dessutom blir du mätt snabbare!

5. Slarva inte med maten
Försök att varje dag få i dig frukost, lunch och middag så att kroppen hålls i balans. Slarv med matrutinerna försvårar din viktnedgång och gör det svårare att nå ditt nya hälsomål.

Lycka till!

Källa: ViktVäktarna