Följ WW ViktVäktarna

5 tips för att undvika att gå in i hälsoväggen

Blogginlägg   •   Sep 26, 2019 09:37 CEST

För många hälsoåtgärder kan bidra till stress

Idag blir vi ständigt matade av nya tips och metoder om hur vi ska leva för att vara mer hälsosamma. I en studie framtagen av WW ViktVäktarna uppger varannan svensk att de ökat engagemanget för sin hälsa jämfört med för tre år sedan – ändå svarar två av fem att detta inte fått dem att må bättre.

Risken när du tar på dig för många hälsoåtgärder – och håller fast i dem för hårt – är att du drabbas av oro och obehagskänslor när du inte klarar att leva upp till dem. Du blir helt enkelt hälsostressad.

Såhär kan du tänka för att hålla dina hälsosamma vanor på en sund och hållbar nivå:

1. När det gäller träning, försök att lyssna på vad kroppen behöver och mår bra av och pusha inte hårdare än så. All rörelse räknas, du behöver inte lägga ribban på en onödigt tuff nivå.

2. Ät allt men inte alltid. Det är otroligt mycket mer sannolikt att du klarar av att hålla en hälsosam kosthållning resten av livet om du unnar dig chips, godis, glass eller kakor ibland än om du bestämmer dig för att du inte ”får”, någonsin.

3. Avsätt tid för det du tycker är roligt. Att vara avslappnad, skratta, umgås med familj och vänner eller ägna sig åt sin hobby är minst lika viktigt för att må bra som att äta rätt eller träna regelbundet.

4. Jämför dig inte med andra. Kom ihåg att alla är unika, och att vi alla har olika förutsättningar – tid, arvsanlag, intressen, ekonomiska möjligheter etcetera – för att leva de liv vi lever. Utgå från dig själv och vad du behöver för att må bra.

5. Sist men inte minst, lyssna på din kropp – både fysiskt och mentalt. Känn efter. Vad, av allt det du har åtagit dig för att förbättra din hälsa får de facto dig att må bättre? Det är på just de hälsoåtgärderna du ska koncentrera dig på.

Källa: WW ViktVäktarna

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.