Gå direkt till innehåll
5 sätt att få in vardagsmotionen på jobbet

Blogginlägg -

5 sätt att få in vardagsmotionen på jobbet

Betydligt fler svenskar föredrar att promenera med hunden, ta trapporna istället för hissen, kratta löv eller skotta snö framför att gruppgympa eller köra styrketräning på gymmet. När ViktVäktarna frågade drygt tusen svenskar om vilken motionsform de helst vill ägna sig åt svarade nära 6 av 10 vardagsmotion – och för den som har ett stillasittande kan de små initiativen göra stor skillnad.

Här följer fem tips på hur du som har ett kontorsjobb kan få in vardagsmotion under arbetsdagen:

1. Be om ett höj- och sänkbart skrivbord så att du kan stå upp mera under dagen – och enkelt variera mellan stående och sittande.

2. Lämna din plats och gå till kollegan du behöver prata med – istället för att skriva ett mail eller ringa.

3. Placera skrivare, hålslagare, häftapparat och annan kontorsutrustning på avstånd som gör att du måste resa dig upp varje gång du behöver använda dem.

4. Planera in en morgonpromenad eller en promenad på lunchen ett par dagar i veckan.

5. Ta cykeln till jobbet eller gå en del av sträckan – det tar oftast inte längre tid än att sitta kvar på bussen.

Källa: ViktVäktarna

Ämnen

Relaterat innehåll

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö