Följ WW ViktVäktarna

4 tips på hälsosam comfort food

Blogginlägg   •   Jan 20, 2020 08:00 CET

Idag är det Blue Monday, årets deppigaste dag. Lite pengar på kontot, ingen längre ledighet i sikte och mörkret ute kan vara några bidragande orsaker till att just den här dagen anses vara den blåaste på hela året.

Är du en av dem som äter lite mer när du känner dig nedstämd, stressad eller uttråkad? Då är du inte ensam. En undersökning som vi har genomfört visar nämligen att 75 procent av svenskarna låter känslorna styra hur mycket de äter.

Istället för att äta det kroppen ofta skriker efter i dessa stunder finns det många hälsosammare alternativ.

Här kommer fyra tips på vad man kan byta ut godiset mot när suget kommer.

1. Nötter
Det finns många nötsorter som är bra för både kropp och knopp, och framförallt är de ju goda. Visst, de innehåller fett men det är den bra sorten (enkelomättat) och dessutom är de fulla av proteiner, vitaminer, antioxidanter och fibrer.

2. Grönsaksstavar
Stavar av morötter, gurka och selleri är utmärkta snacks att ha färdiga i kylen. Gör även lite tzatziki på kvarg och yoghurt att doppa stavarna i.

3. Äpple med kanel
Är du sötsugen ofta? Stilla suget genom att skiva upp ett äpple och pudra över kanel eller kardemumma. Och genom att steka dem blir de ännu sötare.

4. Mörk choklad
Är du, liksom många andra, tokig i choklad? Välj då gärna en riktigt mörk sort istället för mjölkchokladen så blir du snabbare nöjd och äter därmed inte lika mycket.