Gå direkt till innehåll
3 steg som måste till om du vill tappa vikt – och behålla den

Blogginlägg -

3 steg som måste till om du vill tappa vikt – och behålla den

Två av tre svenskar vill gå ned i vikt, det visar en färsk Sifo-undersökning som vi på WW ViktVäktarna har låtit göra. De flesta vill gå ner i vikt för hälsans skull – och det är en insikt som gläder oss. Oavsett vad din motivation är så finns tre grundläggande steg till en hållbart slankare kropp med mer energi.

1. Ät hälsosamt
Det kan tyckas självklart, men det är samtidigt här de flesta fallerar. En vanlig orsak till att de sunda matvanorna bryts är att man ägnar sig åt alltför hårda restriktioner. Istället för att unna sig något litet ibland så satsar många på en fullständigt ohållbar nolltolerans – som i slutändan leder till att alla hämningar släpps och att vågen visar ännu mer än den gjorde från första början.

2. Rör på dig – regelbundet
En tidigare undersökning som vi på WW ViktVäktarna låtit göra visar att vardagsmotion är svenskarnas favoritmotion. Gott så! Att röra på sig är inte nödvändigtvis samma sak som att motionera; du behöver inte köpa ett dyrt gymkort eller ens ge dig ut i joggingspåret. Det räcker med små enkla insatser som att promenera eller cykla istället för att ta bilen, ta trapporna istället för hissen eller att stå en stund vid skrivbordet istället för att sitta. Idag är varannan svensk fet eller överviktig och enligt WHO är en av orsakerna till det att vi just är för stillasittande.

3. Ändra dina vanor
Vi människor har en mängd vanemönster i vår vardag – som att gå på toaletten på morgonen och att borsta tänderna efter frukosten. Inte minst har vi vanor kopplande till hur vi äter och rör på oss – och de är inte alltid hälsosamma. Vi tar automatiskt en till portion mat fast magen är mätt, köper chips till fredagsfilmen för att vi fått för oss att en filmkväll kräver det och tar bussen till jobbet trots att det egentligen är en perfekt promenad. Fundera på vilka ovanor du har i din vardag och hur du skulle kunna förändra dem.

Ämnen

Relaterade nyheter

Om WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarna, internationellt kallat WW, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar WW ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil och inspireras till god och nyttig mat, lustfyllda aktiviteter och ett sunt tankesätt. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om WW ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

WW ViktVäktarna
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö