Följ WW ViktVäktarna

De flesta kvinnor önskar att gå ned i vikt inför strandsäsongen

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2011 07:00 CEST

Pressrelease 3 maj 2011

77 procent av kvinnorna i Sverige skulle känna sig bekvämare i bikini/badkläder om de vägde ett par kilo mindre, det visar en ny undersökning som SIFO gjort på uppdrag av ViktVäktarna. Undersökningen gjordes på 1045 kvinnor i åldern 20-50 år.

Över 70 procent av alla kvinnor i landet har en önskan att gå ned i vikt inför sommaren 2011. Och 67 procent har någon gång försökt att gå ned i vikt inför att strandsäsongen närmar sig. Hälften av landets kvinnor känner olust inför att prova bikini/badkläder på grund av sin vikt. Däremot är det relativt få som på grund av det avstår från att köpa nya badkläder.

Det vanligaste sättet att komma i form inför sommarsäsongen är kombinationen motion och diet, som 43 procent uppger att de gör. Att vikten är viktig framkommer också av undersökningen och allra viktigast är den för kvinnor i åldern 20-24 år.

Fakta
I Sverige har närmare 2 miljoner människor minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Det nya kostprogrammet ProPoints® bygger på den senaste vetenskapliga forskningen inom övervikt. Läs mer på:  www.viktvaktarna.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.