Följ WW ViktVäktarna

3183* ViktVäktare försvann under 2010

Pressmeddelande   •   Jan 12, 2011 13:16 CET

 

 

En kycklingfilé är ett bättre val än en kycklingklubba med skinn.

Pressmeddelande 12  januari 2011

Under 2010 har ViktVäktarnas medlemmar minskat med totalt 212 ton. Sedan starten 1972 har ViktVäktarna bidragit till en total viktminskning i Sverige på 8812 ton vilket motsvarar 132 312 kvinnor*.

Karin Nileskog är kost- och utbildningsansvarig på ViktVäktarna.
- Det är roligt att vi har fått ett så bra resultat. Det nya ProPoints programmet® baseras på senaste forskningsrön och tar hänsyn till hur din kropp bearbetar olika näringsämnen. Med en enkel symbol får våra kunder hjälp att göra hälsosamma val, säger hon.

ViktVäktarna lanserade nyheten ProPoints programmet, som basers på den senaste vetenskapen om övervikt, i början av 2010. Några av nyheterna med programmet är fri frukt och bättre viktminskning. En enkel grön ikon, mat med mättnadsfaktor, visar vilken mat som mättar bäst, och vilket som är ett bra val.
- Nyheten med mättnadsfaktorn hjälper nog många eftersom det blir så enkelt att få i sig hälsosam mat samtidigt som mättnaden gör att sötsuget minskar, säger Karin.

Stephan Rössner, läkare och professor, har i mer än 35 års tid arbetat med att utveckla långsiktiga program för bestående viktnedgång. Hans forskning har bl a visat att långsiktiga realistiska mål har större chans att bestå och att man behöver ha plats i sin tillvaro för att sätta av tid och koncentration för sitt viktprogram.
- Ingen klarar av att byta jobb, bostad, partner, bil och livsstil på en och samma gång. Går man väl förberedd in i sitt viktprogram har man större chans att lyckas med en sak i taget, säger han.

*Siffran är beräknad genom på den svenska kvinnans genomsnittsvikt, vilken är 66,6 kilo enl SCB. 

ProPoints programmet:

  • Enkel symbol - hjälp att välja mat som håller dig mätt länge och som är hälsosam.
  • En veckobonus - en pott med extra ProPoints antal för ökad flexibilitet.
  • All färsk och frusen frukt samt de flesta grönsaker har ProPoints värde 0.

Kontaktinformation
Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig ViktVäktarna, mob: 070-534 12 04
Filippa Törnwall, pressansvarig ViktVäktarna, mob: 0733- 90 64 95.
För mer information: www.viktvaktarna.se

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.