Följ WW ViktVäktarna

2 av 5 äter middag framför TV:n eller datorn

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2016 09:39 CEST

2 av 5 äter middag framför TV:n eller datorn

Glöm ”mindful eating”: 43 procent av svenskarna äter middag framför TV:n- eller dataskärmen, ensam eller med dem de bor med. Det visar en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna.

Drygt två av fem svenskar intar sina kvällsmåltider framför en skärm, TV eller dator, det visar en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna. Det är framförallt unga, de som är mellan 15-35 år, som är dåliga på mindful eating. Nära fyra av fem (72 procent) i den här åldersgruppen äter middag framför TV:n eller datorn jämfört med bara var femte 56–79-åring.

- Visst kan det vara mysigt att inta middagen i soffan framför en bra TV-serie. Men när man äter framför en skärm fokuserar hjärnan på programmet man tittar på och då är det svårare att känna mättnadskänslan. Det gör dels att män äter onödigt mycket, dels att man går miste om själva njutningen, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna

Från undersökningen
24 % intar vanligtvis sina middagar framför TV:n/datorn tillsammans med den/dem de bor med
19 % äter vanligtvis middag framför TV:n/datorn ensamma
72 % av de som är 15-34 år äter middag framför TV:n/datorn
22 % av de som är 56-79 år äter middag framför TV:n/datorn

Kontakt:
Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62
Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 25–29 maj 2016. Totalt intervjuades 1056 personer i ålder 15-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Programmet Mat & Motion med SmartPoints bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.