Följ WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas nya marknadchef vill få svenskarna hälsosammare

Nyhet   •   Sep 08, 2010 11:11 CEST

 

 

ViktVäktarna har fått en ny marknadschef. Holländaren Sjoerd Leeflang har redan satt igång arbetet med att reaktivera varumärket.
– Vår huvudsakliga uppgift är att anpassa oss till och lyssna på våra konsumenter. De undersökningar vi nyligen gjort visar att det vi erbjuder är eftertraktat men att vi måste bli bättre på att kommunicera vad vi faktiskt redan gör, säger han.

 

Efter 4 år som marknads & PR chef för ViktVäktarna i Holland och Belgien kommer han nu att marknadsföra ViktVäktarna i Sverige och Danmark.
- Vi vill bland annat ändra den kreativa stilen i reklamen och försöka att få in humor i marknadsföringen. Att försöka gå ned i vikt är tufft nog ändå, menar marknadschefen.

Målet för Weigt Watchers-koncernen är att återbygga Sverige och inom koncernen tror man att holländaren.

– I Holland har vi ViktVäktarna fått ett uppsving genom bland annat att vi ändrat medie val och höjt möteskvaliteten. I Sverige har vi fokuserat på att titta på vad konsumenten vill ha, därefter kommer vi att bygga vi vår strategi, säger han.

 Målet för Sverige är främst att hjälpa fler svenskar att gå ned i vikt. I första hand letar man efter en lokal reklambyrå.

– Det togs ett beslut inom koncernen att man kommer att jobba mer centralt med marknadsföring. Men i Sverige kommer vi att arbeta mer lokalt än någonsin det är viktigt när vi är i processen att återbygga som vi är, säger han.

 Inom Weight Watchers-koncernen har Sjoerd ett finger med i utformning av central marknadsföring.

– I Holland har man haft än tuffare resa än i Sverige och har lyckats bra med att revitalisera varumärket. Dessutom har han en roll internt inom Weight Watchers vilket gör att Norden nu kommer att få ett ännu större samarbete med andra Weight Watchers länder, säger Jessica Svensson, sr brand manager på ViktVäktarna.

 

 

 

Kontakt ViktVäktarna:

Filippa Törnwall

Pressansvarig, ViktVäktarna,

Filippa.tornwall@viktvaktarna.se

Mob: 0733-90 64 95

 

Fakta om ViktVäktarna

Totalt har två miljoner svenskar gått ner i vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation och möten. www.viktvaktarna.se

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.