Följ WW ViktVäktarna

Öka chansen att nå din målvikt- med personlig ”efter” bild

Nyhet   •   Okt 26, 2010 14:33 CEST

 

Nyhet 2010-10-22

Väger du ett par kilo för mycket? Skulle du vilja se en bild på dig när du är några kilo lättare? Nu finns en ny webtjänst, www.viktvaktarna.se/framgangsbild, hos ViktVäktarna.

Här gör du dig själv så smal (eller kraftig) som du önskar. Tanken med framgångsbild är att öka din motivation så att det blir lättare för dig att nå ditt mål.
– Först laddar man upp ett foto av sig själv. Därefter drar man med en markör till önskad vikt. Den gröna zonen hjälper till att visa vilken som är din hälsosamma vikt. Resultatet blir en ”efter” bild som visar hur du kan se ut med din önskade vikt, säger Maria Gånhem, webansvarig på ViktVäktarna.

Olof Röhlander arbetar som coach och är specialiserad på mental styrketräning.
Varför kan det vara bra att se en bild av sig själv som man vill se ut?
- Konkreta och attraktiva målbilder är lättare att göra verkliga för kropp och sinne än en diffus önskan. Hjärnan fungerar som en målstyrd robot, den styrs av det du programmerar in, säger han.

Olof är också positiv till kombinationen av avslappning och positivt tänkande.
- Ibland tror vi inte på de mål som vi önskar att vi kunde nå. Det kan till viss del bero på att vi saknar just konkreta målbilder. Kan du kombinera målbilden med att i ett avslappnat tillstånd se den för din inre syn gång på gång, så skapar den repetitionen i kombination med positiva känslor för det du vill uppnå till slut en acceptans för ”ditt nya jag” och du börjar dras emot den på ett mer naturligt sätt än annars, säger han.

Info: www.viktvaktarna.se/framgangsbild

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.