Följ WW ViktVäktarna

Årets ViktVäktare åker till New York

Nyhet   •   Apr 26, 2010 14:13 CEST

Brita Ekengren blev Årets ViktVäktare 2009. Priset var en resa till New York. På tisdag flyger hon och hennes man Mattias till USA på sina livs resa.

- Jag får fantastiska belöningar i livet tack vara att jag har blivit av med min övervikt, säger Brita.

Brita vägde 112 kilo när hon kom till Viktväktarna första gången. Efter knappt ett år hade hon lyckats gå ner 37 kilo. Hon ställde upp i den årliga tävlingen Årets ViktVäktare och plockade hem titeln Årets ViktVäktare 2009 i hård konkurrens med 19 andra tävlande. Idag, ett år senare, har hon bevisat att viktminskningen är bestående.

Men det är inte hur många kilo deltagarna har gått ner som är avgörande i tävlingen Årets ViktVäktare. Det handlar om att lyckas förändra sina mat- och motionsvanor så de är hållbara för resten av livet.

Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Karolinska Institutet, var en av jurymedlemmarna för Årets ViktVäktare 2009. Hans motivering i finalen var:

”Brita Ekengren har gjort samma omfattande livsstilsförändringar som de andra finalisterna men har härutöver gjort en inre resa på ett beundransvärt sätt”.

Brita vann resan till New York och hon har valt att åka till ”The Big Apple” när våren är som härligast.

-          Jag har aldrig varit i USA och är fylld av förväntningar. Det ska bli så spännande! Jag och min man Mattias har dessutom bokat in en kryssning till Bahamas, så vi slår på stort nu när vi verkligen är ”over there”, säger Brita.

För Brita har viktminskningen på 37 kilo inte bara inneburit att hon blivit av med en hälsofarlig övervikt. Hon känner sig smal och energifylld och hälsovinsterna är stora. Hon har dessutom fått mycket bättre självkänsla och självförtroende.

-          Att jag lyckades gå ner 37 kilo har också inneburit att jag vågat förändra så mycket annat i mitt liv. Jag har tagit steget att utbilda mig till frisör som jag drömt om hela mitt liv men aldrig vågat. En positiv sak leder till en annan och det var att jag lyckades gå ner i vikt som startade hela den positiva processen i mitt liv, säger Brita.

 

På tisdag bär det iväg till New York och en av de första sakerna hon ska göra är att gå på ett möte hos Viktväktarna (Weight Watchers) i New York.

-          Jag ser verkligen fram emot att vara med om ett viktväktarmöte i USA. Förmodligen är det ungefär som här i Västerås. Vi har ju alla samma situation – en övervikt som vi inte vill leva med och en tro på att vi gemensamt kan få hjälp av dem som redan har lyckats, säger Brita.

 

Brita Ekengren, Västerås

Tidigare vikt: 112 kilo

Vikt nu: 75 kilo

Har gått ner: 37 kilo

 

Fakta Tävlingen Årets Viktväktare 2010

Tävlingen Årets ViktVäktare arrangeras varje år. I år är det 25 tävlande där 10 går vidare till riksfinale i september. Vinnaren koras av en expertjury och av svenska folket i en riksomfattande omröstning via internet och sms. Juryn i kommande Årets ViktVäktare 2010 består av Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig ViktVäktarna, Laila Bagge Wahlgren, artist, låtskrivare & TV-personlighet, Liselotte Stålberg - chefredaktör tidningen MåBra och Christian Johnson - Årets ViktVäktare 2006.
Kriterierna för de tävlande är: ”Den som har fått störst hälsovinster och förändrat sin livsstil på ett positivt sätt och uppnått en hälsosam vikt på lång sikt”.

 Kontakt:

Årets ViktVäktare Brita Ekengren, mobil 070-268 42 99

 

Karin Nileskog                                                            

Kost- och utbildningsansvarig, ViktVäktarna AB          

karin.nileskog@viktvaktarna.se

070-534 12 04

 

PR-kontakt

Karin Christofferson

karin.christofferson@viktvaktarna.se

070-200 05 22

För högupplösta bilder kontakta karin.christofferson@viktvaktarna.se

 Fakta om ViktVäktarna

Totalt har två miljoner svenskar gått ner i vikt med hjälp av ViktVäktarna sedan 1972. ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Kostprogrammet bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation och möten. www.viktvaktarna.se

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.