Följ WW ViktVäktarna

Trendigt med alkoholfritt

Blogginlägg   •   Sep 26, 2017 10:21 CEST

Virgin Mary

En undersökning som vi har låtit Sifo genomföra visar att den alkoholfria trenden håller i sig. Var tredje svensk, främst bland de yngre, dricker mindre idag än för tre år sedan. Dessutom anser var sjunde svensk att det är helt okej att välja bort alkoholen idag.

Så, låt inte alkoholen bli en nödvändighet för att umgås. Här kommer fyra smarriga och smarta alkoholfria drinkrecept – som dessutom garanterar en morgondag utan baksmälla.

Floridacocktail
Portioner: 1
SmartPoints/port: 3

50 ml grapefruktsjuice
50 ml apelsinjuice
2 msk pressad citron
1 tsk florsocker
1 dl mineralvatten
Krossad is

Häll alla ingredienser utom mineralvatten i en shaker med krossad is, skaka och sila upp i ett glas med isbitar. Fyll därefter upp med vattnet.  

Virgin Mary
Portioner: 1
SmartPoints/port: 2

Is
2 stänk worcestershiresås
2 droppar tabasco
1 tsk pressad citron
2 dl tomatjuice
1 krm salt
¼ krm svartpeppar

Lägg is i ett glas. Fyll på med worcestershiresås, tabasco, citronjuice, peppar, tomatjuice, salt och peppar. Rör om kraftigt.

Coconut delight
Portioner: 4
SmartPoints/port: 12

5 dl vaniljglass 10%
1-3 tsk vaniljsocker
2 bananer
4 dl lätt kokosmjölk
1 msk socker
1 msk pressad lime

Mixa allt utom kokosmjölken slätt i en mixer eller matberedare. Späd med kokosmjölken och mixa tills det blir en slät och skummig dryck. Smaka av med socker och pressad lime tills det blir en fin sötsyrlig balans.

Hallon- och myntalemonad
Portioner: 6
SmartPoints/port: 1

2 citron
1 kruka mynta
300 g hallon
1 ½ l vatten
2 msk koncentrerad flädersaft

Skiva citron. Koka upp hälften av myntan och hallonen med hälften av citronskivorna i vatten, ta bort från plattan och ställ in i kylen till det svalnat. Sila vätskan i en finmaskig sil. Häll upp i glas tillsammans med flädersaft. Fyll på med resterande hallon, mynta, citronskivor och is.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.