Följ WW ViktVäktarna

Semmelwrap, semmelpizza, smartsemla!

Blogginlägg   •   Feb 28, 2017 09:00 CET

Semla med banan, mandel och gräddyoghurt.

Nu är äntligen fettisdagen här! För den velige blir valet svårt idag: den moderna semlan har som bekant fått många olika utseenden och innehåll de senaste åren. Vi har sett semmelbagels och semmelvarmkorvar, semmelpizzor och semmelwraps… Ljuvligt goda allesammans – alldeles säkert – men semlor i flertalet sätter definitivt käppar i hjulet för den som vill gå ned i vikt. Varför inte satsa på en lite smartare semla istället? Då har du råd att äta både en och två och tre!

Smaklig semla!

Semla med banan, mandel och gräddyoghurt 
Port: 6 stycken 
SmartPoints/port: 13

6 släta bullar à 50 g
30 sötmandlar
3 bananer
saften från en klyfta citron
1 dl vispgrädde
1 tsk socker
2 dl grekisk yoghurt 10%
½ tsk florsocker

Skär av ett tunt lock på varje bulle. Gröp ur bullarna och lägg inkråmet i en skål. Hacka mandlar grovt eller fint, allt efter hur mycket crunch du vill ha. Mosa bananerna och pressa över citronsaften. Blanda hackade mandlar och bananmos med inkråmet.

Häll vispgrädde och socker i en bunke och vispa hårt, den ska vara på gränsen till att bli smör. Fyll under tiden underdelen på bullen med bananmoset. Blanda ner grekisk yoghurt i grädden. Spritsa gräddyoghurten på bullarna, lägg på locket och sikta över lite florsocker. Servera genast.

Bananpannkakssemla
Port: 4 stycken 
SmartPoints/port: 8

1 banan
2 ägg
½ dl cottage cheese 1,5%
1 nypa salt
½ tsk kardemumma
1 tsk flytande margarin
50 g mandelmassa
¾ dl vispgrädde

Mixa banan, ägg, keso, salt och kardemumma slätt. Stek till små pannkakor i margarin. Låt svalna. Riv mandelmassan. Vispa grädden och blanda ner mandelmassan. Fördela grädden i pannkakorna.

Tips!

Väldigt gott att lägga till lite bär då de passar fint till banansmaken.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.viktvaktarna.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.