Följ WW ViktVäktarna

Så hanterar du sommarens ovanor

Blogginlägg   •   Jul 08, 2019 09:20 CEST

För att hitta en bra balans mellan avkoppling och sunda vanor gör du klokt i att identifiera vilka ovanor du brukar dra på dig under sommaren. Med små förändringar i vardagen når du långt – och slipper förhoppningsvis känna ångest under eller efter semestern.

WW ViktVäktarna har tagit reda på svenskarnas vanligaste ovanor under sommaren genom en undersökning. Följande tre ovanor var i topp:

1. Alkohol
Uteserveringar och sommarfester lockar många under sommaren. Det visade sig i undersökningen, då hela 42 procent angav att de dricker mer alkohol under sommaren. Att dricka för ofta och för mycket är en ovana som är lätt att hamna i. Fundera över ditt alkoholintag och välj att dricka alkoholfritt då och då. Exempelvis kolsyrat vatten med frukt och bär eller en uppfriskande lemonad.

2. Ohälsosam mat
I undersökningen svarade 27 procent att de äter mer ohälsosam mat under sommaren. Att äta hälsosamt under sommaren behöver inte betyda att man måste avstå en massa gott – många av sommarens läckerheter fungerar utmärkt att äta ändå. Grilla kött eller vegetariskt, frossa i frukt och bär och testa olika fräscha sallader, så slipper du känna ångest när semestern är över.

3. Mindre träning
Även om semestern innebär att vi har mer tid så lägger 24 procent av svenskarna mindre tid på träning. Det lockar kanske inte att stå inne i ett varmt gym – men det finns många härliga sätt att hålla igång under sommaren som dessutom inte kostar något. Byt ut bilen mot cykel, ta med en vän till närmsta utegym eller passa på att simma för att få in träning i vardagen under sommaren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.