Följ WW ViktVäktarna

Passa på att röra dig i sommar!

Blogginlägg   •   Jul 07, 2017 14:25 CEST

Semestrar och ledigheter öppnar upp för mer tid att röra på sig i den friska luften – och det är någonting svenskarna bör utnyttja. En undersökning som vi låtit Sifo genomföra visar nämligen att svenskarna är ett stillasittande folk; drygt 2 av 3 svenskar sitter halva dagen eller mer. En tredjedel sitter ned halva dagen och 6 procent är stillasittande hela dagen.

Så till sommaren: slit dig från skärmar och soffkuddar och ge dig ut i friska luften! Här är fem tips på aktiviteter att göra i sommarvädret:

1. Promenera. Ta dig ut på en promenad med en ljudbok, podcast eller en vän. Kolla gärna på din kommuns hemsida efter tips på motionsspår för att hitta nya favoritrundor.

2. Styrketräna utomhus. Utegymmen är tillgängliga för alla och helt gratis. Gör ett personligt träningsschema och planera in ett eller ett par pass i veckan utomhus.

3. Cykling. Ett skonsamt sätt för kroppen att röra sig på och konditionen förbättras på köpet. Så parkera bilen, lägg undan bilnycklarna och cykla överallt i sommar.

4. Simning och vattengympa. Är du vid en sjö, ett hav eller en pool i sommar? Sätt i system att simma några längder varje dag. Kolla även in de allmänna utomhusbassängerna, många erbjuder vattengympa under sommarmånaderna.

5. Lek. Vare sig du har barn eller inte – ta fram barnasinnet i dig och utnyttja sommarvädret till lek! Spela fotboll, baseboll, lek bollen på burken… Du kommer inte ens märka att du faktiskt motionerar.

Glad sommar önskar vi på ViktVäktarna! 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.