Följ WW ViktVäktarna

Bevisat: hälsovanor smittar av sig i sambopar

Blogginlägg   •   Okt 04, 2018 14:06 CEST

Har din partner nyligen påbörjat en resa mot en hälsosammare livsstil? Det kan mycket möjligt leda till att även dina vanor påverkas positivt! En klinisk studie genomförd på uppdrag av internationella WW (fd. Weight Watchers) visar nämligen att viktminskning ”smittar” av sig mellan par som bor tillsammans. Även par där inte båda parter aktivt anstränger sig för att gå ner i vikt kan gå ner i vikt tillsammans; genom att den ene helt enkelt rider på den andres framgångar.

I studien, som University of Connecticut genomfört, fick en av två personer i 130 slumpmässigt utvalda sambopar hjälp att gå ner i vikt – antingen genom WW eller på egen hand. Resultatet visade att den andra personen i förhållandet – den som inte aktivt försökte – också gick ner i vikt.

Lockas du av tanken på att inleda en hälsoresa tillsammans med din partner? Missa inte att WW ViktVäktarna just nu har ett erbjudande för dig och en vän! Läs mer om Tillsammans Flex här.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.