Följ ViktVäktarna AB

3 söta recept för en smartare påsk

Blogginlägg   •   Mar 28, 2018 09:37 CEST

Maränger med mango

Påsken – den stora godishögtiden – närmar sig! Enligt Butikstrender stiger Sveriges godiskonsumtion med hela 500 procent under påskveckan! Och visst hör det påsken till att ge och få ett och annat påskägg – men det finns smartare snask än lösgodis att njuta av i påsk.

Prova ViktVäktarnas goda och smarta recept på chokladtäckt kokosnougat, maränger med mango och påskbruchetta för en smartare påsk.


Chokladtäckt kokosnougat
Antal: 50 st
SmartPoints/st: 3

250 g nougat
1 dl kokos
200 g vit choklad

Skär nougat i lagom stora bitar (ca 50 stycken). Rulla bitarna i kokos så att den tränger in i nougaten och forma till bollar. Smält choklad i vattenbad och doppa nougatbollarna i den. Låt stelna i kylen.

Maränger med mango
Antal: 12
SmartPoints/st: 4

4 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
200 g socker
1 mango

Sätt ugnen på 150° (varmluftsugn 130°). Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.

Vispa upp äggvitor med elvisp i en skål tills det blir ett hårt skum. Vispa ner vaniljsocker och hälften av sockret. Tillsätt resterande socker lite i taget. Vispa tills det blir ett hårt skum igen.

Klicka ut 12 klickar på plåtarna. Gör en liten urgröpning mitt i varje. Grädda i ugn 40 minuter. Sänk sedan värmen till 130° (varmluftsugn 110°) och grädda ytterligare 20 minuter. Ta ut och låt marängerna svalna på ett galler.

Skala och kärna ur mango, kör i en mixer. Skeda sedan ner mangosåsen i marängerna vid servering.

Påskbruchetta
8 bitar
SmartPoints värde/bit: 7

8 skivor sockerkaka
2 dl hallon
2 st kiwi
2 st sharon
1 st granatäpple
2 msk hallonbalsamico
1 lime, rivet skal och saft
1 burk, 250 g vaniljkvarg 7,5%

Dela frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Vänd ner granatäppelkärnor och balsamico. Låt det stå och dra en stund. Rosta sockerkaksskivorna och låt dem svalna lite. Fördela frukten på skivorna, strö över rivet limeskal. Servera med vaniljkvarg.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera