Bevisat: hälsovanor smittar av sig i sambopar

Blogginlägg   •   Okt 04, 2018 14:06 CEST

Har din partner nyligen påbörjat en resa mot en hälsosammare livsstil? Det kan mycket möjligt leda till att även dina vanor påverkas positivt! En klinisk studie genomförd på uppdrag av internationella WW (fd. Weight Watchers) visar nämligen att viktminskning ”smittar” av sig mellan par som bor tillsammans.

ViktVäktarna lanserar online-möten

Nyheter   •   Sep 03, 2018 08:00 CEST

Nu utökar ViktVäktarna sitt erbjudande med det nya medlemskapet Coach Online för att nå även dem som inte har tillgång till fysiska möteslokaler. Coach Online erbjuder medlemmar att bland annat delta på digitala möten samt livechatta med en coach och ständigt vara online med andra gruppmedlemmar. Medlemskapet kommer att finnas tillgängligt från den 3 september.

Coach Online möjliggör för samtliga medlemmar att delta i möten, även de som inte har en fysisk möteslokal på sin ort. Coach Online är en kombination av de två befintliga medlemskapen ”All inclusive” och ”Online” och inkluderar digitala möten, webbtjänster och app.

Den som signar upp för Coach Online kommer att rapportera in sin startvikt via Facebook Messenger. Därefter följer ett veckotema som behandlar viktminskning, mat och motion, utmaningar, recept för veckan samt livechatt med en coach och ständigt vara online med andra gruppmedlemmar. Coachen motiverar och inspirerar att nå och behålla den önskade vikten tillsammans med stöd och tips från övriga medlemmar.

Upplägg Coach Online:
- Rapportering av vikt via Facebook Messenger
- Ett veckotema – som kommuniceras via video två gånger i veckan
- Veckoutmaningar
- Veckans Viktiga som PDF
- Recept för veckan
- 1 x 1 timme livechat med en coach
- Tips, motivation och inspiration från andra medlemmar

Kontakt: Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

​Nu utökar ViktVäktarna sitt erbjudande med det nya medlemskapet Coach Online för att nå även dem som inte har tillgång till fysiska möteslokaler. Coach Online erbjuder medlemmar att bland annat delta på digitala möten samt livechatta med en coach och ständigt vara online med andra gruppmedlemmar. Medlemskapet kommer att finnas tillgängligt från den 3 september.

Läs vidare »

Få lyssnar på Livsmedelsverkets rekommendationer

Pressmeddelanden   •   Aug 21, 2018 13:59 CEST

Vem har störst påverkan på dina kostvanor? Den frågan lät ViktVäktarna Sifo fråga svenskarna. De flesta – drygt var fjärde – svarade familjen. Därefter är det tiden som styr det vi väljer att äta (21%). Bara tre procent av svenskarna uppger att Livsmedelsverkets rekommendationer har inverkan på vad vi stoppar i oss. 

När ViktVäktarna genom Sifo frågar svenskarna vem eller vad som har störst påverkan på deras kostvanor svarar drygt var fjärde familjen, på andra plats kommer tiden (21%), följt av forskning (12%). Livsmedelsverkets påverkan är däremot i princip obefintlig; endast tre procent uppger att rekommendationerna från Livsmedelsverket skulle ha en inverkan på vad de väljer att äta.

– Att familjen är inflytelserik när det kommer till våra matvanor är ingenting som förvånar. Däremot är det synd att inte fler håller koll på livsmedelsverkets rekommendationer med tanke på att det är en bra objektiv källa. Ett tips är att kika in på deras hemsida då och då för att hålla sig à jour med de senaste rönen, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna.

Många fler i den äldre åldersgruppen mellan 56-70 år svarar att familjen har störst inverkan på kostvanorna (33%) om man jämför med den yngre målgruppen som är mellan 16-34 år (22%). I den yngre åldersgruppen är det betydligt fler som påverkas av tiden; 29 procent mot 9 procent i den äldre åldersgruppen.

Tittar man på hur kvinnor vs män resonerar så är det fler män (33%) än kvinnor (22%) som uppger att familjen är mest inflytelserik. Något fler kvinnor (12%) än män (5%) anser att ekonomin har påverkan på vad man stoppar i sig.

Från undersökningen:
Vem eller vad har störst påverkan på dina kostvanor?

Familjen 27%
Vänner 4%
Ekonomin 8%
Forskning 12%
Tiden 21%
Tidningar 2%
TV 1%
Livsmedelsverkets rekommendationer 3%
Annat 13%
Vet ej 11%
Bas 1 205

Kontakt:
Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna karin.nileskog@viktvaktarna.se, 076 782 61 62
Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna, ulrika.ennen@viktvaktarna.se, 073 364 15 74

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 30 oktober–1 november 2017. Totalt intervjuades 1205 personer i åldern 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

ViktVäktarna, internationellt kallat Weight Watchers, är ett globalt hälsoföretag och världens ledande kommersiella viktminskningsmetod. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor i vardagen. Med vår digitala tjänst och genom personliga möten tar ViktVäktarnas medlemmar del av en hållbar livsstil som omfattar nyttig mat, fysiska aktiviteter och ett positivt sätt att tänka. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att skapa communities och en stark expertis inom beteendevetenskap strävar vi efter att inspirera till god hälsa för alla. För att läsa mer om ViktVäktarna och vår syn på en hälsosam livsstil, besök www.viktväktarna.se

Vem har störst påverkan på dina kostvanor? Den frågan lät ViktVäktarna Sifo fråga svenskarna. De flesta – drygt var fjärde – svarade familjen. Därefter är det tiden som styr det vi väljer att äta (21%). Bara tre procent av svenskarna uppger att Livsmedelsverkets rekommendationer har inverkan på vad vi stoppar i oss.

Läs vidare »

Självdiagnoser hinder för svenskarnas hälsovanor

Pressmeddelanden   •   Jul 11, 2018 08:00 CEST

En Sifo-undersökning från ViktVäktarna visar att många svenskars hälsovanor kan hållas tillbaka av självdiagnoser och negativt tänkande. Var fjärde svensk menar att de inte kan träna till sin fulla kapacitet på grund av en fysisk eller psykisk åkomma. Av dessa går dock var tredje helt på egen diagnos – inte på vad en läkare, sjukgymnast eller motsvarande sagt.

Så äter du smart i sommar

Blogginlägg   •   Jun 25, 2018 10:22 CEST

Vädret påverkar hur vi äter i sommar. Är det varmt ute så äter var femte onyttigare och två av fem dricker mer alkohol. Är vädret kallt äter var fjärde istället mer än de generellt brukar. Var femte svensk går upp i vikt under sommaren. Här följer elva recept i tre olika teman – buffé, barbeque och drinkar – till dig som vill behålla hälsosamma vanor i sommar, oavsett väder.

Mataffärens värsta sockerdoldisar

Blogginlägg   •   Maj 31, 2018 13:38 CEST

​​Var femte är missnöjd med sina matvanor – och det allra största missnöjet står sockerintaget för, enligt en Sifo-undersökning som vi har genomfört. Trots det svarar 39 procent att de inte kontrollerar hur mycket socker en vara innehåller innan de köper den. Har du koll på det dolda sockret? Om inte kommer här en lista på 10 riktiga sockerbovar att undvika vid ditt nästa besök i mataffären.

​DJ Khaled blir sociala medier-ambassadör för ViktVäktarna

Nyheter   •   Jan 03, 2018 13:39 CET

Nu har musikmagnaten DJ Khaled anslutit sig till Weight Watchers i en uttalad önskan om att vara en bra förebild för sin son. Genom Snapchat, Twitter, Instragram och Facebook kommer följare världen över att kunna ta del av DJ Khaleds resa mot ett friskare liv.

2 av 3 skyller barnfetman på föräldrarna

Nyheter   •   Okt 12, 2017 15:19 CEST

Andelen feta svenska pojkar har mer än trefaldigats de senaste 40 åren, medan andelen feta flickor fördubblats, det framkommer av en ny stor internationell studio från tidskiften the Lancet. Samtidigt visar en Sifo-undersökning genomförd av ViktVäktarna att nära två av tre svenskar, 62 procent, skyller problemet på föräldrarna.

Många svenska medier rapporterade under gårdagen om den studie som publicerats i tidskriften The Lancet där det bland annat framkommer att andelen feta barn ökat dramatiskt världen över, inte minst i Sverige.

I en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna har drygt 1200 svenskar svarat på frågan vem man anser bär det huvudsakliga ansvaret för den ökade övervikten och fetman hos barn. Majoriteten, 62 procent, menar att det är föräldrarna. 65 procent av männen mot 59 procent av kvinnorna uppger detta. Knappt var femte svensk skyller problemet på livsmedelsindustrin.

Stefan Ryme, vd på ViktVäktarna, kommenterar:

- Att peka ut föräldrarna är olustigt, men det är här fokus måste ligga. Det är inte ovanligt att föräldrar till överviktiga barn själva är överviktiga, vilket kan minska både vilja och förmåga att hantera situationen. Barn ska inte sättas på diet. I stället måste fler föräldrar utbildas i hur de kan hjälpa barnen att göra bättre val. 

- Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet till Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Livsmedelsverket, Skolverket, kommuner, landsting - ja, alla aktörer som på ett eller annat sätt arbetar med att råda bot på detta allvarliga problem.

Vem bär ansvaret för ökad övervikt och fetma hos barn? 

Skolan 1%
Samhället 15%
Livsmedelsindustrin 17%
Föräldrarna 62%
Barnet självt 1%
Vet ej 5%
Bas 1229

Se studien från The Lancet här:http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32129-3/fulltext

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 19–21 januari 2017. Totalt svarade 1229 personer i åldern 15-79 år på frågan ” Övervikt och fetma bland barn har ökat kraftigt de senaste 25 åren. Vem anser du bär det huvudsakliga ansvaret för detta?”. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Andelen feta svenska pojkar har mer än trefaldigats de senaste 40 åren, medan andelen feta flickor fördubblats, det framkommer av en ny stor internationell studio från tidskiften the Lancet. Samtidigt visar en Sifo-undersökning genomförd av ViktVäktarna att nära två av tre svenskar, 62 procent, skyller problemet på föräldrarna.

Läs vidare »

Weight Watchers blir WW, stärker sitt uppdrag att fokusera på hälsa och välmående

Pressmeddelanden   •   Sep 24, 2018 13:28 CEST

En ny tagline introduceras: “Wellness That Works.TM

WW Appen kommer med nya, förbättrade digitala upplevelser och det första medlemsprogrammet av sitt slag ”WellnessWinsTM” lanseras den 4 oktober.

NEW YORK, (September 24, 2018) – Idag annonserar Weight Watchers International, Inc. (NYSE: WTW) att varumärket förnyar sin identitet och blir WW – som ett led i företagets mission att skapa förutsättningar för alla till en hälsosam livsstil. En ny tagline, "Wellness That Works," kommer att användas för att stärka företagets arv och engagemang för att hjälpa människor till mer hälsosamma vanor, med verktyg och metoder som är förankrade i forskning.

“Med decennier av erfarenhet tar vi nu nästa steg som ledande viktminskningsprogram på marknaden. Oavsett vad målet är - att gå ner i vikt, äta bättre, röra på sig mer eller utveckla ett positivt tankesätt – bistår vi med vetenskapliga metoder som är anpassade efter människors liv. Det här är startskottet på vår resa till att bli en världsledande partner inom hälsa och välbefinnande” säger Mindy Grossman, President och CEO på WW.

”Från det ögonblick som jag valde att investera i företaget och gå med i styrelsen har jag varit övertygad om att den roll som WW kan spela i människors liv är enorm”. När Weight Watchers nu blir WW kommer vi att fortsätta inspirera människor inte bara till att äta bra, utan också till att röra på sig mer och lära känna nya människor, allt för att fortsätta uppleva glädjen i ett hälsosamt liv” säger Oprah Winfrey.

Förbättrad digital upplevelse med ett holistiskt fokus på välbefinnande
För att bli en sann partner inom hälsa och välbefinnande utvecklas WW för att på nya sätt bli en del av människors liv. Som ett teknikorienterat företag är innovationstakten hög och företaget lanserar en rad nya funktioner och tjänster som förbättrar den digitala upplevelsen. Exempel på detta är röststyrning och nya verktyg med fokus på aktiviteter och mindset samt möjlighet att etablera nya bekantskaper. Appen, som används av miljontals WW-medlemmar runt om i världen, uppdateras för att återspegla den nya varumärkesidentiteten. Följande uppdateringar kommer att implementeras från och med den 4 oktober:

WellnessWinsTM
För att inspirera till mer hälsosamma vanor lanserar WW WellnessWins – ett helt nytt program som belönar medlemmar för små, medvetna val i vardagen som visat sig leda till ett mer hälsosamt liv. Medlemmarna tjänar "poäng" genom att logga måltider, aktiviteter och vikt, samt genom att delta i WW Wellness Workshops. Poängen kan sedan lösas in mot exklusiva produkter och tjänster som är utformade för att inspirera medlemmarna till ett mer hälsosamt liv. Programmet, som betatestats i USA, lanseras den 4 oktober, med efterföljande internationell lansering under det första kvartalet 2019.

Partnerskap with Headspace
Den mentala inställningen är en viktig faktor för en god hälsa. WW har ingått ett partnerskap med Headspace, en global ledare inom meditation och mindfulness, för att utveckla skräddarsytt innehåll för medlemmarna. Funktionen har testats i appen i USA med positiva resultat. Innehållet från Headspace kommer att lanseras på engelska som en del av användarupplevelsen, för att senare även lanseras på franska och tyska. Det blir första gången som Headspace skapar innehåll på ett annat språk än engelska.

FitPoints 2.0
Baserat på den senaste forskningen presenterar WW en utveckling av FitPoints-systemet för att uppmuntra medlemmar till den fysiska aktivitet som har störst inverkan på individens hälsa. Det nya systemet kommer att skräddarsys efter varje enskild användare - baserat på längd, vikt, ålder och kön - så användaren vet exakt vad varje aktivitet är värd för dem. Uppdateringen av FitPoints-systemet kommer att bli tillgänglig i appen globalt från och med december.

Connect Groups
WW lanserar Connect Groups för att stärka medlemmarnas relationer med varandra och inspirera till hälsosamma vanor. Gemenskapen medlemmarna emellan är en av de mest kraftfulla faktorerna inom WW och en viktig del för en hälsosam livsstil. Medlemmar kommer kunna gå med i olika grupper i appen och därigenom finna stöd hos likasinnade. Exempel på grupper är:

• Mat (glutenfritt, vegetariskt) 
• Livssituationer (studenter, nyblivna mammor, unga i 20-årsåldern)
• Aktiviteter (kör, yoga, simning)
• Mental träning (mindfulness, självkänsla)
• Fritidsintressen (vandring, resor)

Connect Groups kommer bli tillgänglig globalt från och med december.

Fokus på hälsosamma vanor
WW kommer introducera ett nytt hälsofokus för sina medlemmar för att öppna upp programmet för alla som vill skapa en mer hälsosam livsstil, oavsett om man vill gå ner i vikt eller inte. Medlemmarna kommer få tillgång till alla WW:s verktyg, inklusive WW Freestyle som guidar till mer hälsosamma matvanor, FitPoints för fysisk aktivitet, samt möjligheten att skapa nya relationer och bekantskaper som hjälper till att skapa ett positivt tankesätt, så väl som det nya lojalitetsprogrammet WellnessWins.

Röststyrning med Amazon Alexa och Google Assistant
WW släpper idag en betaversion av röststyrning med Amazon Alexa och Google Assistant som gör det möjligt för medlemmar att använda rösten för att:

• Snabbt kolla upp SmartPointsvärdet på olika livsmedel
• Få uppdateringar om hur många SmartPoints de använt
• Enkelt kunna notera det man ätit
• Snabbt lägga till SmartPoints i sin checklista (t.ex. "Lägg till 5 SmartPoints till min lunch".)

Lansering planeras i USA under hösten och därefter globalt.

WW-produkter
Från och med januari 2019 kommer produkter som säljs direkt till konsument av WW inte ha några artificiella sötningsmedel, smaker, färger och konserveringsmedel. Produkterna kommer att reflektera den nya varumärkesidentiteten och på ett tydligt sätt informera konsumenterna om förändringen.

Ny varumärkesidentitet och lansering
Förflyttningen till WW omfattar en helt ny varumärkesidentitet - från logotyp och färgpalett till typsnitt - som kommer integreras i alla delar av produkten och resultera i en helt ny app-upplevelse. Lanseringen av varumärket WW kommer ske i slutet av december i år och Workshop-lokaler kommer uppdateras under 2019.

"Vi kommunicerar förflyttningen till WW på många olika sätt, en av de viktigaste är genom vår nya grafiska identitet. Vi har lyssnat på våra medlemmar och skapat ett nytt utseende och en känsla som är djärv, stark och modern. Identiteten uttrycker den roll vi vill spela i människors liv för att bli en världsledande partner inom hälsa och välbefinnande”, säger Gail Tifford, Chief Brand Officer, WW. 

För mer information, kontakta:
Sofie Segerborg, Presskontakt
+46 73 749 09 86
press@edelmandeportivo.com

Om WW
WW är ett globalt företag inom hälsa och välbefinnande och världens ledande kommersiella vikthanteringsprogram. Vi inspirerar miljontals människor till hälsosamma vanor genom livet. Med våra digitala upplevelser och fysiska möten följer medlemmar vårt program som omfattar hälsosam kost, fysisk aktivitet och hjälp att skapa ett positivt mindset. Med mer än fem decenniers erfarenhet av att bygga nya nätverk och med vår djupa kunskap inom beteendevetenskap strävar vi efter att göra wellness tillgängligt för alla. För mer om WW:s syn på en hälsosam livsstil, besök ww.com. För mer information om vår globala verksamhet, besök vår hemsida på corporate.ww.com.

I Sverige finns WW som ViktVäktarna och leder marknaden för viktminskningsprogram. ViktVäktarna kommer i linje med koncernen att få en ny grafisk identitet som rullas ut under 2018 och 2019. Sedan 2016 har antalet medlemmar i ViktVäktarna fördubblats.

Idag annonserar Weight Watchers International, Inc. (NYSE: WTW) att varumärket förnyar sin identitet och blir WW – som ett led i företagets mission att skapa förutsättningar för alla till en hälsosam livsstil.

Läs vidare »

ViktVäktarna utesluter inget – inte heller kolhydrater

Blogginlägg   •   Aug 25, 2018 09:00 CEST

​En ny studie som presenterats i the Lancet om kolhydraters betydelse för ökad livslängd har fått stor publicitet i svensk media den senaste månaden. ViktVäktarna välkomnar diskussionen och betonar vikten av att äta varierat.

Om WW ViktVäktarna

Om WW Viktväktarna

I Sverige har två miljoner svenskar minskat sin vikt med hjälp av WW ViktVäktarna sedan 1972. WW ViktVäktarna erbjuder en effektiv metod för att uppnå en hållbar viktminskning som innebär att man får äta allt – men inte alltid. WW ViktVäktarna följer de svenska näringsrekommendationerna. Programmet Mat & Motion med SmartPoints bygger på en vetenskapligt beprövad metod med grundpelarna mat, motion, motivation, och möten. Läs mer på: viktvaktarna.se

Adress

  • WW ViktVäktarna
  • Hyllie Boulevard 17
  • 215 32 Malmö
  • Vår hemsida